carol-iUn documentar istoric de excepţie, realizat de Sergiu Nicolaescu, se lansează pe DVD şi în Cinema,  înainte cu o zi de aniversarea a 143 de ani de la venirea lui Carol I, ca domnitor al României.

“Un amestec de documentar cu ficţiune”, asa cum îl numeşte regizorul, Carol I este cea mai recenta producţie cinematografică a lui  Sergiu Nicolaescu.

Plasată în perioada istorică a anului 1914, an care consemneaza moartea lui Carol I, dar şi începutul primului război mondial, acţiunea filmului surprinde o serie de personaje cunoscute de pe micile şi marile ecran: Răzvan Vasilescu (Brătianu), Geo Dobre (Ferdinand), Cristian Motiu (istoricul), Maria Procopie (Regina Elisabeta) şi Andreea Sofron (Regina Maria).

După o documentare de doi ani, Sergiu Nicolaescu filmările au durat doar nouă zile, după o pregătire de două luni, alături de o bună parte din echipa producţiei Supravieţuitorul.

Ideea acestui proiect a aparut in urma cu câţiva ani, initial sub forma unei serii de documentare despre figurile emblematice ale istoriei romanilor. Unul dintre ele îi era dedicat lui Carol I, însă accentul urma să cadă de această dată pe ultimile luni din viaţa regelui.

“Carol este unul dintre cele mai importante personaje ale Romaniei moderne, chiar cel mai important al istoriei generale a românilor. El a fost creatorul Romaniei moderne”, a explicat Sergiu Nicolaescu.


DVD-ul Carol I, va fi disponibil în toata ţara, în marile centre comerciale şi magazinele de specialitate, la un preţ recomandat de 39.9 Ron.

Pentru comenzi on-line: www.provideo.ro

[kaltura-widget wid=”zwuaykd684″ width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Comentariul meu