politia-copsa

Lucian Haţegan, în vârstă de 40 de ani, agent şef până nu demult în cadrul Poliţiei Copşa Mică, a fost condamnat de către Tribunalul Sibiu la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani, cu suspendarea executării pedepsei pe o durată de opt ani.

Bărbatul este inculpat într-un dosar penal instrumentat la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie – Sibiu pentru luare de mită. În ianuarie 2008 el a fost denunţat la DGA Sibiu de un bărbat din Copşa Mică care s-a plâns procurorilor anticorupţie că agentul de poliţie i-a cerut 250 de lei pentru a nu-i reţine actele. Bărbatul a fost prins de poliţist în timp ce încărca în maşină fier vechi recuperat din deşeuri. De teama de a nu rămâne fără actele autoturismului, permis şi chiar fără maşină care putea fi confiscată, omul i-a dat pe loc poliţistului 150 de lei, urmând ca diferenţa să i-o aducă altă dată. La două săptămâni după acest eveniment, procurorii anticorupţie l-au prins în flagrant delict pe poliţist când a primit diferenţa de 100 de lei printr-un intermediar de la denunţător.

În timpul cercetărilor, la DGA s-a mai depus un denunţ din partea altor patru persoane din Copşa Mică pentru o faptă asemănătoare comisă de Lucian Haţegan în decembrie 2007, când a perceput 20 de lei pentru a nu da o amendă contravenţională. Sentinţa Tribunalului Sibiu nu este definitivă, ea fiind supusă apelului la Curtea de Apel Alba.

Ultima oră

Comentariul meu