premiere-2Numai puţin de 1001 persoane vor juca în 13 iunie pentru intrarea în World Record Academy, la 168 de panouri amplasate pe Coposu. Organizatorii au nevoie de aproape 20.000 de euro pentru a organiza evenimentul.

Asociaţia al 6-lea jucător nu se dezminte şi vrea să ducă din nou numele Sibiului în filele uneia dintre cele mai râvnite publicaţii din lume. Sibienii vor, după reuşita din 2007 când au reuşit să joace cel mai lung meci de baschet din lume, să organizeze acum la Sibiu, partida de baschwt cu cei mai mulţi jucători. Astfel numai puţin de 1001 de oameni ar urma ca în data de 13 iunie să bată mingea de baschet timp de 40 de minute la cele 168 de panouri ce vor fi amplasate pe Bulevardul Corneliu Coposu. Preşedintele Asociaţiei, Claudiu Hila spune că deja un sfert din participanţi s-au înscris pe lista, care însă rămâne deschisă pentru completarea numărului total de jucători. „Avem până în clipa de faţă 250 de persoane înscrise pe lista celor ce vor să participe la eveniment. Cine vrea să participe poate să trimită un email la adresa csufans@sibiul.ro şi noi îi vom confirma înscrierea. Avem participanţi de toate sexele şi vârstele ca să zic aşa. Vor fi acolo şi mai mulţi copii de la grădiniţă. Va fi frumos” a mărturisit Hila. La evenimentul din iunie, asociaţia va beneficia şi de sprijinul autorităţilor locale, dar şi al clubului CSU Sibiu. Un alt ajutor vine şi din partea fostului prefect Ilie Mitea, un fan înrăit al baschetului sibian. Pentru acest record vor fi „convocaţi” şi fani ai baschetului din alte oraşe unde sportul acesta este destul de popular. „Vom avea participanţi din Ploieşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Tg Mureş şi nu numai” a mai explicat Hila.

record2Buget incomplet

Pentru că un astfel de eveniment nu se poate face bătând din palme, organizatorii au făcut un calcul legat de buget şi s-a stabilit că acesta ar trebui să fie în jurul valorii de 20.000 de euro. Din această sumă la ora actuală s-au strâns aproximativ 2000 de euro. „Mai avem ceva promisiuni ferme, dar tot nu vor acoperii toţi bani. De aceea facem un apel la toţi oamenii de bine şi afaceriştii locali, dar nu numai, să ne ajute cu cât pot ei să strângem suma necesată organizării acestei tentative de intrare în World Record Academy” a mărturisit Claudiu Hila.

Din dragoste pentru baschet

Noua tentativă a fanilor lui CSU Sibiu are un singur scop în opinia lor. Totul se face numai pentru promovarea sportului rege pe meleagurile sibiene. „Nu vrem altceva decât să promovăm baschetul şi să determinăm cât mai multă lume să practice şi să susţină acest sport” a mai explicat Claudiu Hila.

record1Din nou în 2011

Legat de o nouă tentativă de intrare în Guinnes Book cu cel mai lung meci de baschet din lume, după ce anterioul record nu a fost recunoscut de acest for, Claudiu Hila spune că aceasta va avea loc peste doi ani. „Atunci vom aduce şi un comisar de la Londra pentru a nu mai avea niciun fel de probleme” a mai spus acesta.

Ultima oră

Comentariul meu