Biserica a mai pus mâna pe o clădire importantă din Sibiu.

Primăria va achita lunar o factură de peste 11.000 de lei către Arhiepiscopia care a obţinut prin retrocedare imobilul în care funcţionează şcoala numărul 15 din Sibiu.

Consilul Local Sibiu va aproba în şedinţa ordinară de joi contractul de închiriere dintre municipalitate şi Arhiepiscopia Ortodoxă Română pentru imobilul din strada Bastionului, acolo unde funcţionează Şcoala Numărul 15 din Sibiu. Contractul este pe trei ani, iar primăria va achita peste 11.000 de lei lunar, cuantum pentru chirie. Din aceşti bani aproximativ 6500 de lei intră în conturile noului proprietar, iar 4500 de lei merg la un fond din care se asigură întreţinerea imobilului. Arhiepiscopia a intrat în posesia imobilului prin retrocedare, la începutul acestei luni. Directorul Colegiului Naţional „Octavian Goga” spune că cei aproape 700 de elevi care învaţă la şcoala aceasta nu au motive de îngrijorare în privinţa viitorului lor. „Nu sunt motivr dfe îngrijorare pentru că s-a făcut aceest contract” a punctat Catrina. Legea 10/2001 spune că timp de de cinci ani, de la data în care proprietarii care au reprimit imobilul au obligaţia de a păstra obiectul de activitate, pe toată aceasta perioadă. Primăria Sibiu mai plăteşte chirie peste 30.000 de lei lunar pentru imobilele în care funcţionează liceele Textil şi „Noica” şi aproximativ 2300 de lei pentru imobilul în care îşi desfăşoară activitatea liceul Agricol.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Pacat ca se cer bani de la parinti ca sa se faca renovari intr-o scoala care nici macar nu are o situatie clara De ce sa investim si sa reparam o cladire a biserici pentru care dupa cum am inteles exista un contract pe 3 sau 5 ani, care nu se stie daca se va mai prelungi dupa expirare.De ce nu face asta Biserica Ortodoxa daca tot e proprietarul cladiri si sa ne mai scuteasca sa ni se ceara in fiecare an fondul scolii , fondul clasei si alte surse de bani pentru diverse reparatii .
    Daca tot fac servicii de asistenta sociala sa faca si cu parinti carora li se cer tot timpul banii si care nu au curajul sa spuna odata stop la toate acestea deoarece sa nu se puna rau cu ,,scoala,,sau ma rog…alte persoane.
    M

  2. Se numeste Colegiul National “Octavian Goga” nu Scola nr 15 ca nu mai exista de acuma 3 ani sau 4.

  3. Şcoala a fost 15 luată prin retrocedare de Arhiepiescopia Ortodoxă din Sibiu. interesant titlu.

  4. interesant este ca pe langa cati bani incaseaza din chirii si nu face nimica cu ei, biserica ortodoxa mai si acceseaza fonduri europene ptr constructia altor biserici. ar trebui sa se numeasca BISERICA ORTODOXA SRL

  5. Pe langa alte apartamente si case din centru aceasta suma de 11.000 lei e o nimica toata pentru Biserica Ortodoxa. Cand a donat biserica ceva? Cu ce ajuta comunitatea? Cu parastase si inmormantari? Inca o data se vede ca totul e o afacere chiar si pentru Arhiepiscopie. Imi vine greata!