Apă Canal nu face concesii datornicilor.

„Apă Canal” SA Sibiu a anunţat că are de recuperat facturi restante la serviciile de apă şi canalizare în valoare de  aproximativ 1,1 milioane lei. Societatea ameninţă din nou cu tăierea apei către restanţieri.

Din  totalul sumei de 1.073.209, numai puţin de 410.247 lei sunt creanţe de recuperat de la populaţie, 335.361 lei de la asociaţii de proprietari, 327.600 lei de la agenţi economici şi 183.106 de pe urma prestării de servicii către diverşi beneficiari. „Neîncasarea facturilor la timp pune în pericol buna funcţionare a singurului furnizor de apă potabilă din Sibiu şi localităţiile învecinate. De asemenea, obligaţile financiare asumate de Apă Canal în cadrul acordurilor de finanţare externe (Proiect Ispa) sunt în situaţia de a nu mai putea fi onorate, ceea ce duce automat la suspendarea implementării programului de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din Sibiu” se arată într-un comunicat remis presei de către SC Apă Canal SA Sibiu.

Debranşări şi procese pentru rău platnici

În momentul de faţă, Apă Canal este în plină transformare în cadrul procesului de regionalizare al serviciilor, devenind operator pentru 20 de localităţi din judeţul Sibiu şi municipiul Făgăraş. Apă Canal face apel către toţi clienţii să includă pe lista prioritaţilor şi plata apei şi canalizării, alături de facturile emise pentru energia electrică, gaze naturale, telefon, internet sau cablu TV. În perioada următoare, Apă Canal anunţă că se va vedea nevoită, ca, în cazul neplăţii facturilor în termenul legal, să recurgă la debranşării, urmate de acţionarea datornicilor în instanţă pentru recuperarea debitelor.

Ultima oră

Comentariul meu