Veselia şi magia personajelor de circ au învins vineri seara ploaia la Carnavalul Sibian şi au marcat începutul sezonului estival al spectacolelor şi festivalelor care vor însufleţi oraşul până la toamnă.

Deşi norii grei i-au cam speriat pe sibieni în jurul orei 20, când trebuia să înceapa parada spectaculoasă pusă la cale de Primărie prin Casa de Cultură a Municipiului, micile imperfecţiuni inevitabile au întârziat startul paradei suficient cât să iasă lumea din casă într-o pauză a ploii.

[nggallery id=138]

Ca să se mai încălzească, elevii voluntari  şi cei ai Crucii Roşii au început să cânte şi să danseze în costumaţiile de carnaval încă din Parcarea 90, de unde a luat startul parada. Două dintre trabanturile, care au dat semne de oboseală şi nu mai vroiau să pornească, au fost resuscitate şi parada a plecat spre Piaţa Mare în acordurile Fanfarei Clovnilor.

Nu au lipsit nici fachirii de la Crispus, cei care au doborât anul trecut un record mondial cu cea mai înaltă flacără. Trabantul cămilă a refuzat să mai meargă când a intrat pe Nicolae Bălcescu, astfel că patru clovni au pus umărul şi l-au împins până în piaţa mare, unde carnavalul a luat sfârşit cu un concert pe Bodo şi Proconsul.

[kaltura-widget wid=”p23eyv0yzs” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Comentariul meu