Gheorghe Tomoioagă si-a ingropat fata de Sfântul Gheorghe

Sibianca găsită strangulată săptămâna trecută într-o garsonieră din  cartierul Militari, din capitală a fost îmormântată ieri, de fratele ei împreună cu tatăl şi rudele din localitatea natală, Hamba.

Destinul tragic al Ioanei Tomoioagă a ajuns la urechile tutoror sătenilor din Hamba. Tânăra a fost părăsită de mamă când încă nu împlinise un an. Cum tatăl ei era bolnav, până la 12 ani Ioana a crescut la unchiul şi la mătuşa ei, care locuiesc chiar peste drum de casa părintească.

Iubită de toţi

Ieri, mătuşile Ioanei, împreună cu nişte vecine făceau în tăcere ultimele pregătiri pentru înmormântare şi pentru pomană. Peste drum, într-o încăpere întunecoasă, Ioana era vegheată de tatăl ei, care şi-a spus mai mult prin semne durerea, pentru că din cauza bolii nu poate vorbi. Nici mătuşile nu prea ştiu ce să spună despre Ioana, dar durerea li se citea pe faţă. „A fost iubită de toţi şi era o fată bună. Ne-a rămas o rană. A avut o viaţă frumoasă aici, a plecat şi s-a întors chinuită. Iar cel care i-a făcut asta, chiar dacă nu va fi prins îşi va primi răsplata. Are Dumnezeu grijă de asta” spune sora tatălui Ioanei, Anuţa.

[nggallery id=135]

Avea o fetiţă de 5 ani

Cealată mătuşă, Mărioara Tomoioagă, nu mai ştie exact de când nu şi-a mai văzut nepoata, doar că la un moment dat, din cauza unor necazuri dintre tatăl acesteia şi vecinii cu care împărţeau curtea, Ioana a plecat la orfelinat la Sibiu. Avea 16 ani şi de atunci doar la telefon au mai ţinut legătura. „Nu ştiam ce face ea la Bucureşti şi cum a ajuns acolo, dacă fost racolată de careva. Ne-a spus că s-a căsătorit şi are o fetiţă frumoasă, pe Alexandra, de 5 ani. Ultima oară am vorbit cu ea la începutul lunii, dar nu spunea multe despre ce face acolo” spune Mărioara Tomoioagă.

Vestea tragediei a venit chiar din Click. „Am aflat din ziar, din Click. Păcat de ea că era atât de tânără. A avut o viaţă grea şi acum s-a dus cu tot cu secretul ei. Dumnezeu s-o ierte!” încheie cu o voce moale, Mărioara Tomoioagă. Potrivit rudelor, fratele Ioanei, Gheorghe Tomoioagă vrea să o găsească pe fetiţa acesteia şi să a aducă să crească la Hamba.

[kaltura-widget wid=”asqz3ir6ze” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ajutor de la un procuror criminalist

Impresionat de drama Ioanei, procurorul criminalist Ioan Boţoc i-a ajutat familia şi pe fratele Ioanei cu formalităţile legale pentru ca trupul să fie adus acasă de la Morga din Bucureşti, pentru a fi înmormântat creştineşte.

Despre crima căreia i-a căzut victimă sibianca citiţi în CLICK.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu