Aproape 1.300 de elevi din întreg judeţul s-au înscris la competiţia care a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie.

Emoţionaţi, dar foarte ambiţioşi în acelaşi timp, elevii claselor a II-a, a III-a şi a IV-a s-au înscris în aceasă dimineaţă la cea de-a treia ediţie a concursului naţional „Micul matematician”, organizat de asociaţia InteligenT, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Editura Nomina.Concursul a început la ora 9.00 şi a reunit 1.287 de elevi, din 29 de şcoli din întreg judeţul. Dintre concurenţi, 404 au fost elevi de clasa a II-a, 485 de a III-a şi 398 din clasa a IV-a. Concursul „Micul matematician” din această dimineaţă a avut ca bază culegerea cu acelaşi nume, pe care elevii şi-au procurat-o la începutul anului prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Supravegheaţi cu atenţie de către cadrele didactice, micii matematicieni au avut de rezolvat patru subiecte extrase din respectiva culegere, timpul alocat acestui test fiind de 50 de minute.

[nggallery id=134]

Evaluare de o săptămână

După finalul concursului, lucrările elevilor au fost preluate de comisia de evaluatori, care va corecta lucrările. Timpul de corectare este de aproximativ trei zile, urmând ca la mijlocul săptămânii viitoare să fie afişate rezultatele în şcolile în care a fost susţinut examenul. În plus, lucrările celor care au obţinut un punctaj între 85 şi 100 de puncte vor ajunge la Bucureşti, la Comisia Centrală de Evaluare. “Cei mai buni vor fi nominalizaţi în volumul editat de către Editura Nomina şi vor primi diplomă de merit a Concursului “Micul Matematician”, în care se va specifica punctajul obţinut. Elevii vor primi şi câte o diplomă de participant, iar şcoala care va avea cel mai bun coeficient al concursului va primi un premiu de 1.000 lei”, a spus Diana Bucuţă, inspector de specialitate la învăţământul primar. Mai mult, aceasta a spus că se va organiza şi o premiere separată la sediul Inspectoratului din Sibiu, în cadul căreia elevii vor primi diplome separate pentru participare şi cărţi.

Mai mulţi concurenţi de la an la an

Chiar dacă a început timid în judeţul nostru, compeţitia s-a dezvoltat de la an la an şi a ajuns să adune aproape 1.300 de concurenţi la cea de-a treia ediţie. “Concursul a prins tot mai bine printre elevii noştri. Dacă în 2007, când a fost prima ediţie, am avut doar 202 participanţi, numărul lor a crescut la 740 anul trecut şi am ajuns anul acesta la un total de 1.287 de participanţi”, a mai spus Diana Bucuţă.

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. mam inscris si eu la concurs. e super tare. as vrea sa castig. adresa mea de email e :debora_gy si sunt in clasa a 4. eu trimit pe adresa fratelui meu pt ca mie imi da eroere. dar sunt fata.