Arbitrul Marcel Savaniu , alături de un alt “fluieraş” Sorin Corpodean şi vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.

Decizia magistraţilor a fost pronunţată în şedinţă publică, în prezenţa celor trei. Avocaţii sibianului Savaniu, au declarat recurs la decizia de arestare preventivă a acestuia, care este acuzat de luare de mită în dosarul de corupţie din arbitraj.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, în 22 noiembrie 2008, în calitate de arbitru asistent, desemnat de Federaţia Română de Fotbal – Comisia Centrală a Arbitrilor, la meciul FC Argeş Piteşti – Oţelul Galaţi (partidă desfăşurată în 23 noiembrie 2008, în municipiul Piteşti, în Liga I), arbitrul Marcel Savaniu a acceptat să primească suma de 3.000 de dolari pentru a favoriza la meciul respectiv echipa gazdă, FC Argeş Piteşti, ofertă formulată de Liviu Făcăleaţă, din dispoziţia finanţatorului echipei, Gheorghe Cornel Penescu. Conform sursei citate, celor trei le-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Ce s-a întâmplat miercuri

Remintim că procurorii DNA l-au reţinut miercuri, pentru 24 de ore pe arbitrul sibian Marcel Savaniu, acesta fiind  transportat în arestul IPJ Argeş. Arbitri Aurel Bogaciu, Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Marcel Lică au mai fost audiaţi de procurori în data de 17 aprilie, când au aflat că au fost puşi sub acuzare pentru luare de mită. Arbitrul Tiberiu Lajos a lipsit de la audierile din 17 aprilie din cauza unui deces în familie. Ceilalţi patru inculpaţi în dosarul de corupţie, respectiv Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu, se află în continuare în arest preventiv. Tribunalul Argeş a respins tot miercuri cererile de eliberare sub control judiciar depuse de Constantin şi Libertatu, cele ale lui Făcăleaţă şi Penescu urmând să fie judecate joi, respectiv vineri.

Ultima oră

Comentariul meu