Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu a mai aşteptat la Sibiu să fie întrebat de ziarişti despre centură, ci a intrat direct în subiect cu asigurări că în ministeriatul său, pe ocolitoare se va circula.

Berceanu spune că cele 23 de milioane transferate de la Centura Sibiului către Lugoj, oricum nu erau folosite în acest an pentru că banii erau destinaţi exproprierilor necesare tronsonului II, la care licitaţia va fi organizată abia la toamnă. “Nu avea rost să ţinem aceşti bani pe loc şi să nu lăsăm în altă parte constructorul să meargă mai departe” susţine ministrul. Banii vor reveni la investiţia de la Sibiu imediat ce va fi cazul.

Chiar dacă lucrările la centură sunt puţin în întârzierem, Berceanu este sigur să în decembrie primul tronson va fi gata, până la termenul de predare, 31 ianuarie, fiind făcute doar retuşurile ce ţin de parapeţi şi semnalizare.


Legislaţia schimbată pentru ca treaba să meargă ceas

Berceanu a ţinut să sublinieze că modificările de legilaţie iniţiate de guvernul din care face parte vor urgenta achiyiţiile, exproprierile şi mai ales procedurile de atribuire a lucrprilor prin licitaţie. Noile reglementări nu mai permit contestaţiile decât după depunerea unei sume de bani ca garanţie, sumă care în cazul soluţionării nefavorabile este pierdută de societatea care a depus contestaţia. Potrivit lui Berceanu, contestarea licitaţiilor devenise un “sport naţional” şi existau chiar firme specializate în depunerea de contestaţii, care  după tergiversarea lucrurilor în justiţie, retrăgeau contestaţia în schimbul unui procent de la câştigătorii licitaţiei.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. fix pix centura… numai demagogie de doi bani. berceanu nu a fost in stare sa faca nimic in primele sale mandate, d-apoi cum sa faca in asta cand o suta de pesedistii stau cu sula in coastele lui…

  2. texte taica, texte. pe asta am fumat-o deja, ca cica avem centura in mandatul tau. sau esti sigur nca mai stai inca 4 ani si atunci faci centura?
    si apropo de unde revin banii inapoi? alte credite? sau poate va da turcana de la biserica ortodoxa. oricum e cam naspa in romania si nu se vede capatul tunelului