Pentru că şi-a găsit mai mulţi fraieri cărora le-a promis că le rezolvă problemele cu permisul de conducere, un bărbat a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Infracţiunile pentru care Octavian Raica este trimis în judecată de procurorul care a soluţionat dosarul Direcţiei Generale Anticorupţie datează de acum doi ani. Acestea a promis mai multor sibieni că poate interveni în schimbul unor sume de bani sau bunuri pe lângă funcţionari ai statului sau poliţişti pentru a le rezolva problemele. Două dintre victime l-au turnat la Poliţie după ce au luat ţeapă.

În luna martie 2007, Raica l-a prostit pe un sibian că va intervenit pe lângă un funcţionar de la Permise Auto, ca să îşi ia mai uşor permisul, taxa pentru acest serviciu fiind de 450 lei. O lună mai târziu, acelaşi Octavian Raica a mai găsit un credul, cu probleme mai mari, căruia i-a cerul 1.000 lei şi o sticlă de whiskey ca să-i recupereze permisul de conducere, luat de poliţie pentru că a fost prins beat la volan. Cercetările ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Sibiu au stabilit că nu a fost implicat niciun funcţionar în evenimente, pentru că Octavian Raica nu avea defapt relaţiile cu care se lăuda. Bărbatul va fi judecat în stare de libertate.

Ultima oră

Comentariul meu