Sibiul se trezeşte la viaţă pentru că încep festivalurile estivale. Sezonul este inaugurat de “Carnavalul Sibian” ce se desfăşoară în 24 aprilie, organizat de Primăria Sibiu în colaborare cu Asociaţia Ordinul Cavalerilor Sibiu. Tema carnavalului în aer liber de anul acesta va fi legată de circ.

Carnavalul va începe cu o paradă pe traseul Cazarma 90 – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piaţa Mare în care alături de o fanfară compusă din 30 de voluntari de la liceele Onisifor Ghibu, Arte, Textil şi de la Crucea Roşie, costumaţi în clowni vor defila şi atracţiile principale ale serii.

Acestea vor fi nouă Trabanturi ce  întruchipează personaje sau elemente specifice lumii circului: un trabant va întruchipa un clown, altul o pălărie, o zebră, o mămăruţă, o floarea soarelui, unul pe Fram- ursul polar, altul un cal, o cămilă şi o minge. Parada va fi însoţită de efecte pirotehnice şi va opri în Piaţa Mare unde, începând cu ora 21.30, va concerta Proconsul. Carnavalul se va fi încheia cu un foc de artificii.

Următoarele evenimentele estivale sunt binecunoscute: Festivalul de Jazz, Festivalul Internaţional de Teatru, Festivalul Rockin’ Transilvania, Festivalul Artmania, Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane”, târgurile de tradiţii şi obiceiuri populare.

Ultima oră

Comentariul meu