Sibienii pot participa şi în acest an la slujba de Înviere oficiată la Biserica din Bezded, din Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „Astra”.


Pe parcursul acestei săptămâni, la Biserica de lemn din Bezded se vor desfăşura slujbele cunoscute drept denii, accesul fiind liber pentru toţi vizitatorii. În plus, cei care doresc pot participa la ceremonia religioasă ce se va oficia sâmbătă noaptea, începind cu ora 24.00, la Biserica din Bezded, de catre preotul paroh Rares Sberea. În acest fel, muzeul păstreaza tradiţia de a organiza în fiecare an Slujba de Înviere într-una din bisericile aflate în muzeu şi toţi participanţii vor primi Sfintele Paşti în căni de lut lucrate de meşteri populari.

Deschiderea sezonului estival
Sfânta zi de Paşti va însemna pentru muzeul din Dumbravă şi deschiderea oficială, astfel că începând cu orele 10.00 se vor putea vizita o serie de interioare organizate în monumentele din muzeu. Tariful de vizitare va fi de 15 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru elevi şi studenţi, iar accesul se va face pe la toate porţile de intrare.

Ultima oră

Comentariul meu