Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu se plâng că bugetul pentru cursurile de recalificare din acest an nu acoperă niciun sfert din necesar.

Potrivit directorului executiv Mircea Dorin Creţu, deşi numărul înscrişilor pentru cursurile de recalificare a bătut toate recordurile, cu peste 600 de persoane, suma alocată Agenţiei nu acoperă niciun sfert din necesar. „Noi am avea nevoie de aproximativ 400.000 de lei, însă ni s-au alocat doar 70.000. Sperăm ca această sumă să fie majorată, pentru că altfel vom fi nevoiţi să apelăm la metode neplăcute, cum ar fi reducerea numărului de cursuri, iar cursanţii vor fi selectaţi, în funcţie de ordinea înscrierilor”, a explicat Mircea Dorin Creţu.

Majoritatea şomerilor vor pe calculator

De luna viitoare, la sediul AJOFM urmează să fie organizate cursuri de recalificare de limba engleză, limba germană, bucătar, contabilitate, cosmetic, designer web, frizer-coafor, instalator, lucrător în comerţ, operator calculator, ospătar şi zidar. Ca de fiecare dată, cea mai mare cerere este pentru cursurile de operator calculator.

Şomerii se înmulţesc

Numărul şomerilor din judeţ era de 9.501, la sfârşitul lunii martie, ceea ce înseamnă o creştere cu 2.083 de persoane faţă de luna anterioară, rata şomajului înregistrând valoarea de 5,1%. AJOFM Sibiu organizează la sfârşitul săptămânii viitoare prima bursă generală a locurilor de muncă din acest an, la care au fost invitaţi 90 de agenţi economici iar 14 şi-au confirmat deja prezenţa şi vor pune la dispoziţia sibienilor 103 locuri de muncă în domeniile textil, construcţii şi agenţi de asigurare.

Ultima oră

Comentariul meu