Preşedintele interimar al PNL Sibiu, Mircea Cazan, cere tuturor parlamentarilor sibieni să ia atitudine împotriva intenţiei Guvernului de a „ciunti” Sibiului 23 de milioane de lei alocaţi centurii ocolitoare, printr-o rectificare bugetară.

video: cazan: „parlamentarii pdl nu fac nimic pentru centură"

Liberalii sibieni sunt primii care se autosesizează în privinţa anunţului făcut de Guvernul României prin care s-a decis că se vor face mai multe modificări în privinţa banilor alocaţi pentru proiectele de infrastructură, aflate în derulare în acest an. Astfel 23.000.000 de lei ce au fost iniţial alocaţi pentru lucrările de la şoseaua de centură ocolitoare a Sibiului, au fost redirecţionaţi către reabilitarea drumului Drobeta Turnu Severin – Lugoj. Preşedintele interimar al liberalilor din Sibiu, deputatul Mircea Cazan a făcut luni un apel public către toţi parlamentarii sibieni pentru a strânge rândurile şi să încerce să schimbe situaţia actuală. „Este o modificare făcută pe genunchi de guvern. Parlamentarii sibieni care sunt la putere trebuiau să fie primii care să ia atitudine. Trebuie să uităm culoarea politică pentru interesul Sibiului, pentru că judeţul nostru este lăsat la margine de guvernare şi mă îngrozeşte gândul acesta” a spus Cazan. Şi viceprimarul Sibiului, Virgil Popa a tras un semnal de alarmă şi este dezamăgit că senatorii şi deputaţii Partidului Democrat Liberal nu iau atitudine în faţa acestui aspect. „Sunt uimit că parlamentarii sibieni nu iau poziţie. O să discut şi cu domnul primar Johannis, miercuri dimineaţă despre acest lucru” a spus acesta.

Liniştiţi de prefectură

Declaraţia deputatului PNL Mircea Cazan, conform căreia Guvernul României a „tăiat de la Sibiu” 23 milioane lei, din alocaţiile guvernamentale, şi încă 23 milioane lei prin proiectul ISPA, pentru centura oraşului – respectă, pe fond, prevederile OUG adoptată sâmbătă, 11 aprilie, banii fiind transferaţi pentru şoseaua Lugoj – Dobreta Turnu Severin a primit şi o explicaţie din partea purtătorului de cuvânt al prefecturii Sibiu, Dorin Teodorescu. „Ordonanţa nu „taie” părţi din sumele cuvenite centurii ocolitoare a Sibiului, ci se referă la o rectificare bugetară pe 2009 şi reglementează măsuri financiar-fiscale. Nu este vorba sub nicio formă de pierderea unor bani. Prin această OUG, o parte a banilor care nu pot fi consumaţi la Sibiu, în 2009, ajung la un alt obiectiv de interes naţional. Prin aceleaşi proceduri, banii vor reveni pentru obiectivul de la Sibiu, la sfârşitul anului şi prin bugetul pe 2010″ a explicat Teodorescu.

[kaltura-widget wid=”n643m6ijeo” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Comentariul meu

Publică