La prima ediţie sibiană a Red Bull Local Hero, victoria a fost a lui Bobo din Miercurea Ciuc, care le-a tăiat răsuflarea privitorilor cu figuri de Kick flip 360, underflip, crocket, heel flip sau double flip.

Organizatorii s-au aşteptat ca la concurs să participe şi skateri mai în vârstă, dar cel mai mare concurent dintre cei 22 a avut numai 21 de ani iar cel mai mic, 10 ani.

„Este primul eveniment al sezonului. Au mai fost sesiuni de skateboard, dar concursuri nu au fost anul acesta. Observ aici mulţi boboci, copii care au sub 14 ani şi sunt în primul an în care se dau. Este bine că tot mai multă lume face acest sport, care este mai mult de atât, este un mod de socializare foarte bun”, a spus Radu Lungu, reprezentant al Asociaţiei Club Sportiv Român de BMX.

Încă de la primele ore ale dimineţii skaterii s-au adunat pe Bulevardul Coposu, în Skate Park ca să se antreneze şi să-i cunoască pe cei doi skateri de peste hotare, Boaz Aquino şi Madars Apse, care au ţinut un workshop, arătându-le puştilor ultimele noutăţi în materie de trick-uri.

Câştigătorul Red Bull Local Hero a fost Adolf Gherghelah alias Bobo, în vârstă de 20 de ani, urmat de sibianul Andrei Bută alias Diki, de 18 ani, şi Petri Mânzat, în varsta de 14 ani. La categoria Ollie – cea mai înaltă săritură- tot Bobo a fost cel care a reuşit să sară 80 de centimetri şi a câştigat.

[nggallery id=110]

Boaz si Madars

Boaz Aquino respiră skateboarding prin fiecare por al său. Cea mai mare parte a vieţii şi-a petrecut-o în skatepark. Iese pe primul loc de fiecare data la concursurile din Israel şi printre primii la competiţiile europene.

Madars Apse este un tânăr talentat skater, cunoscut de către oricine din Tarile Baltice pentru trickurile sale. Indrăgostit de skateboard încă din din 2001, când avea 11 ani, Madars a fost campionul Letoniei mai mulţi ani la rând.

Red Bull Local Hero continuă la Brasov, 12 aprilie – ora 13 şi Bucureşti, Sk8 park IOR, 14 aprilie, ora 13.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu