Prin programul Erasmus Mundus, din toamnă, Universitatea „ Lucian Blaga” va avea 50 de studenţi din Bangladesh, India, Pakistan, Cambogia şi Filipine.
Universitatea „ Lucian Blaga” este prima universitate românească înscrisă în programul Erasmus Mundus, program de cooperare pentru creşterea calităţii şi promovarea învăţământului superior european la nivel mondial.
Cei 50 de studenţi din Asia au fost deja selectaţi de reprezentanţi ai Universităţii „ Lucian Blaga”, urmând ca din toamnă aceştia să se alăture celorlalţi studenţi ai ULBS.
400 de tineri din Asia au vrut la Sibiu
Potrivit reprezentanţilor Universităţii, cererea pentru facultatea sibiană a fost foarte mare, iar criteriile de selecţie au fost foarte stricte. „ Pentru Universitatea noastră, au fost în total 400 de cereri din partea studenţilor din Asia, însă au fost selectaţi cei mai buni. S-a analizat foarte atent fiecare CV în parte şi au fost aleşi cei mai buni. La nivel european însă, au fost înregistrate 254.00 de astfel de cereri, dintre care au fost selectate doar 50.000″, ne-a spus Daniela Preda, directoarea Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul ULBS. Cei care au dorit să studieze la una din facult[ţile europene participante la proiect şi-au depus mai întâi o scrisoare de motivaţie, fiind ulterior selectaţi de coordonatorii din ţara de provenienţă.
Studenţii din Asia vor studia în cadrul Facultăţilor de Drept, Inginerie, Ştiinţe Economice, Agricultură şi Jurnalistică şi vor urma cursuri de licenţă, master şi doctorat. ” Prin parteneriatul la acest proiect, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu oferă studenţilor din ţările asiatice oportunităţi de studiu, predare şi cercetare în Europa, câştigând, în acelaşi timp, din ce în ce mai multă vizibilitate şi prestigiu internaţional”, a completat Daniela Preda.
Pentru programul Erasmus Mundus, Uniunea Europeană a alocat în acest an fonduri totale de 5,5 milioane de euro.
Programul Erasmus Mundus lărgeşte aria mobilitatilor studenţilor de la spatiul European la nivel mondial. Prin acest program se doreşte creşterea calităţii şi promovării învăţământului superior, având ca zonă de acţiune ţări asiatice precum Bangladesh, India, Pakistan, Cambogia sau Filipine. Dintre ţările europene participante la proiect mai fac parte Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Turcia.