Nightwish este cea de-a patra trupă care şi-a confirmat prezenţa la festivalul ARTmania, alături de britanicii de la My Dying Bride, suedezii de la Opeth şi norvegienii de la Tristania.

Nightwish va concerta în Piaţa Mare din Sibiu, sâmbătă, 18 iulie, în cadrul turneul mondial de promovare a albumului „Dark Passion Play”. Seria de concerte a început în octombrie 2007 și se va încheia în luna septembrie a acestui an în Hartwall Arena din Helsinki. Turneul include concerte în America, Europa, Asia și Australia, iar numărul spectatorilor este de ordinul milioanelor, potrivit organizatorilor ARTmania. Din 1996 şi până azi, Nightwish a reuşit să îşi facă fani nu numai în rândul publicului amator de rock. Trupa a lansat în mai 2000 albumul „Wishmaster”, clasat pe primul loc în topurile naţionale şi premiat cu globul de aur. În plus, anul trecut Nightwish a câştigat premiul ECHO la Berlin pentru categoria „Best International Group” concurând cu Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Marilyn Manson şi Within Temptation. ECHO Music Awards premiează artiştii în funcţie de succesul lor comercial.

Biletele la Artmania, de 110 lei pe zi sau 180 RON pentru abonamente, sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, precum şi online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro şi www.myticket.ro. Până la 1 mai 2009, biletele şi abonamentele puse în vânzare pot fi achiziţionate la preţul de 90 lei pe zi şi 160 lei pentru abonamente.

Festivalul ARTmania 2009 este organizat de Fundaţia ARTmania, în parteneriat cu Primăria Sibiu, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu