Podul unei case din satul Nou a ars în întregime, miercuri dimineaţă. Pompierii au avut de lucru mai mult cu vechiturile din pod care  nu încetau să ardă mocnit, decât cu flăcările.

Din fericire niciunul dintre cei doi bătrâni de 80 de ani, a căror casă a luat foc, nu a păţit nimic. Incendiul a izbucnit din cauza hornului care s-a supraîncălzit iar lucrurile depozitate în pod s-au aprins. Dimineaţă, când  era doar Maria Lumiţ, pentru că soţul acesteia, Ilie era plecat la Sibiu. Bătrânul este cunoscut în sat pentru pasiunea lui de a aduna tot felul de vechituri pe care sibienii le aruncă la gunoi.”Adună de toate de prin Sibiu, iar toamna când se fac maceşele, el e primul la cules” spunea un sătean venit să asiste la intervenţia pompierilor.

[nggallery id=100]Toţi sătenii de pe uliţele din apropiere au lăsat orice treabă şi s-au adunat ciorchine în faţa casei care ardea. La bursa zvonurilor, conducea cel cum că Ilie Lumiţ şi-a ascuns printre boarfele din pod şi economiile, într-o cutie metalică. Un indiciu era faptul că băiatul bătrânului cotrobăia printre lucrurile fumegânde in timp ce pompierii le aruncau jos cu furca.

Intervenţia pompierilor a fost dificilă şi deoarece casa era la marginea satului iar flăcările ameninţau să se extindă şi la vecini. Printre oameni era şi primarul Valentin Aldea, care promitea că Primăria Roşia va încerca să-i ajute cumva pe sinistraţi, măcar lemnele pentru acoperiş.

[kaltura-widget wid=”ql7hsyhba8″ width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră