La lacurile de la Ocna Sibiului vor începe de luna aceasta cele mai mari lucrări de amenajare de când există acestea. Primăria din Ocna a primit o finanţare europeană pentru un proiect de 5 milioane de euro care include şi reabilitarea a 12 străzi din oraş. Vara aceasta accesul va fi permis doar la lacul Ocniţa şi la primul lac de nămol.

Primarul Ioan Balteş spune că la proiect s-a lucrat cinci ani iar dacă nu ar fi fost obţinută finanţarea de aproape 5 milioane de euro, zona ar fi continuat să se degradeze pentru că bugetul local nu suporta o astfel de investiţie, tot bugetul oraşului fiind de mai puţin de 1 milion de euro. “Ne bucurăm că reuşim să facem acest proiect. Firma care a câştigat licitaţia. Confort SA Timişoara va trebui să finalizeze lucrările, conform contractului, în maxim 18 luni” spune Ioan Balteş.


În apă de pe pontoane

Malurile lacurilor vor fi stabilizate cu grilaje de beton şi  după reamenajare, de jur împrejurul lacurilor vor fi construite pontoane de lemn iar toată zona va fi iluminată şi noaptea. În cadrul aceluiaşi proiect sunt incluse şi realizarea unor şanţuri de colectare a apelor pluvial pentru ca astfel ploile să nu mai erodeze malurile.


Comerţul va arăta la fel până în 2010

Schimbarea la faţă a lacurilor sărate de la Ocna Sibiului nu presupune însă deocamdată şi partea de servicii alimentare, cabine şi duşuri. Chioşcurile şi terasele vor fi aceleaşi până în 2010, când expiră contractele actuale ale comercianţilor, urmând a fi renegociate cu alte condiţii inclusiv privind aspectul estetic al teraselor. Restul lucrărilor de amenajare a duşurilor, a cabinelor şi a porţilor de acces cad în sarcina Primăriei Ocna, care va trebui să găsească resurse în bugetul local pentru aceste investiţii anul viitor.

Ultima oră

Comentariul meu