Afisul cu programul Festivalului

Sibiul are din această primăvară un nou festival inedit, organizat de  Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România. Din 5  până în 11 aprilie, in diferite locaţii din oraş se desfăşoară prima ediţie a Festivalului Internaţional de Orchestră „Academia Primavera”.

Festivalul vrea să reunească tineri muzicieni ce doresc să-şi îmbogăţească experienţa profesională alături de maeştri ai artei interpretative. Până în prezent s-au înscris 27 de tineri muzicieni din oraşe precum Timişoara, Cluj, Bucureşti, Craiova, Constanţa.
În afara cursurilor destinate muzicienilor, „Academia Primavera” se adresează şi publicului meloman, care este invitat să audieze un repertoriu variat, în interpretarea unor nume sonore, precum: Sabin Pautză, Karl şi Cătălina Huros, dar şi în interpretarea unor tinere cvartete româneşti – Eufonia şi Cantabile.

Concertele vor avea loc în Sibiu  la Primărie, în Atrium şi la Sala ‘Thalia precum şi la Mediaş în Casa Schuller şi la Avrig la reşedinţa de vară a baronului Samuel von Bruckenthal
Partenerii în cadrul acestui eveniment sunt Primăria, Consulatul General al Germaniei din Sibiu, Exces Music, Filarmonica de Stat Sibiu, Fundaţia Samuel von Bruckenthal.

Ultima oră

Comentariul meu