Studenţii sibieni s-au alăturat în număr mic joi, colegilor din celelalte centre universitare din ţară ca să protesteze faţă de neacordarea anumitor dreturi de către Minister Educaţiei. Între timp bursele au venit cu majorarea de 15 la sută, promisă.

Deşi iniţial se anunţase că vor fi câteva sute de studenţi la protest, aceştia  puteau fi număraţi pe degete în momentul în care au ieşit în faţa facultăţilor. Astfel, câţiva cursanţi ai Facultăţii de Drept au ieşit la ora 11.00 purtând banderole pe mâini, după care ulterior au ieşit şi studenţii de la Facultăţile de Ştiinţe Economice, Litere şi Medicină. ” Studenţii de la fiecare din cele patru facultăţi au ieşit în pauze şi au stat câteva minute cu banderole pe mâini, pentru a ne alătura colegilor din ţară. Chiar dacă nu au fost foarte mulţi cei care au ieşit în faţa facultăţilor, noi am făcut 4.000 de banderole, pe care le-am împărţit sutdenţilor pentru a şi le pune pe mâini”, ne-a spus Ana-MAria Buşoniu, preşedinta Ligii Absolvenţilor şi Studenţilor de la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale.

Şi-au primit drepturile

Unul dintre motivele pentru care au participat puţini studenţi este faptul că principala nemulţumire pe care studenţii au invocat-o când au programat protestul a fost deja rezolvată. Acestora li s-au virat banii restanţi, pe care îi solicitau de la Minister. ” Noi am decis să protestăm pentru că reprezentaţii Ministeruluui nu acordaseră majorarea cu 15% a burselor, care oricum sunt prea mici. Cu 60 de lei noi nu putem să ne plătim nici un sfert din cazare şi mâncare. Din fericire însă, mesajul nostru a fost recepţionat foarte repede, iar reprezentanţii Ministerului au acţionat destul de prompt. Ieri au fost viraţi banii restanţi şi putem spune că suntem mulţumiţi într-o oarecare măsură”, a completat Ana-Maria Buşoniu.

Aceasta a completat că au solicitat şi o întâlnire cu conducerea Ministerului, întâlnire prin care s-ar putea ajunge la rezolvarea multor din problemele studenţilor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. pai ati anuntat pe cineva?!..si eu iau bursa dar nu mi-a zis nimeni nimic! (facultatea de stiinte)