Sibiul a ţinut pasul doar două sferuri cu Otopeniul, dar a capotat decisiv în sfertul trei. CSU a pierdut cu 97-79, iar Mircea Vulc crede că pregătirea fizică a „trădat” din nou în jocul echipei sibiene.

Victoria categorică din restanţa de miercuri cu Rovinariul s-a dovedit a fi doar apă chioară la CSU Sibiu. Gruparea antrenată de Peter Schomers, a pierdut la 18 puncte meciul de duminică seară de la Otopeni şi pare că va termina sezonul regular pe locul cinci. CSU a ţinut aproape de gruparea ilfoveană doar în prima jumătate a meciului. Gazdele au terminat sfertul 1 cu 2 puncte avans, scor 21-19 şi au intrat la pauză cu un avantaj de şase puncte, scor 48-42. Sibiul a căzut decisiv în sfertul 3, în care Otopeniul a făcut un adevărat galop de sănătate şi a avut cu 10 minute înainte de final 17 puncte avans. Nici în sfertul patru CSU, nu a reuşit prea mare lucru, gazdele adăugând încă un punct în plus la avantajul de la finele sfertului trei. Otopeniul a învins cu 97-79, iar Sibiul trebuie să învingă sâmbătă Dinamo ca să mai emită pretenţii teoretice la locul 4 la finele sezonului regular. Pentru CSU au punctat pe tabelă, Harrison 19 puncte, Matthews 16 puncte, Brown 11 puncte, Crăciun 11 puncte, Kabengele 10 puncte, Johnson 8 puncte şi Calotă 4 puncte. Otopeniul a marcat prin Seals 19 puncte, Santana 16 puncte, Popovic 14 puncte, Blidaru 13 puncte, Căpuşan 11 puncte, Byerson 10 puncte şi Mefvejd 3 puncte.

Probleme şi cu arbitrii

Directorul executiv al lui CSU Sibiu, Mircea Vulc a mărturisit după meci, că Sibiul a pierdut şi din cauza arbitrajului ostil din primele două sferturi. Vulc spune însă că jucătorii lui CSU au căzut din nou fizic şi aşa se explică şi această înfrângere ruşinoasă de la Otopeni.”Am avut probleme cu arbitrajul dar din păcăte am plătit tribut şi în acest meci aceleiaşi pregătiri fizice deficitare. Am căzut fizic din nou în sfertul trei. Asta e realitatea şi trebuie să recunoaştem că în ultimele meciuri am căzut fizic pe final” a explicat Mircea Vulc.

Teste fizice catastrofale

Mircea Vulc crede că nu se pot face minuni peste noapte în condiţiile în care ultimele teste fizice au fost dezastroase. „Nu se mai poate recupera pregătitrea fizică nici până la începerea play-off-ului.  Testul Rouffier efectuat săptămâna trecută a scos în evidenţă că toţi jucătorii sunt la pământ cu pregătirea fizică” a explicat Vulc.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. apai daca si la testul ruffier au rezultate proaste nu-mi inchipui la altele..testul ala e printre cele mai simple si se aplica in primul rand la copii si juniori..

  2. am vazut meciul si practic tot ce am realizat in primele 2 sferturi ( desi am fost condusi chiar si la 12p) am reusit sa stricam dupa pauza mare. aruncari de la 3 ratate cu seninatate, multe atacuri esuate, ce mai, dezastru total. arbitrii ne-au ciupit si ei dar eu zic ca n-au fost decisivi in stabilirea rezultatului. la un moment dat eram pe primul loc si acum nu stiu de ce mi se pare ca ne indreptam spre o catastrofa.