Numai puţin de 63 de concurenţi si-au anuntat participarea la ediţia din acest an a concursului de freeride Inferno care va avea loc sâmbătă, la Bâlea.

Organizatorii au anunţat că înscrierile oficiale se vor face şi în dimineaţa concursului, între 08.00 – 09.00, la telecabina de la Bâlea Cascadă. Toţi concurenţii vor urca cu telecabina la Bâlea Lac de unde vor lua startul în stil „Le Mans” –  vor alerga până la echipamentul de ski/snowboard, primul echipat având avantajul sau dezavantajul de a deschide traseul. Startul va fi comun atât pentru skiori si snowboarderi, fete şi băieţi. Conform tradiţiei Inferno, concurenţii vor ajunge în finish „pe ţeava”. Martin Freinademetz, organizatorul competiţiei promite o ediţie de pomină: ” Avem peste 60 de concurenţi înscrişi, dublu faţă de anul trecut. Lăsând la o parte latura competiţională,  scopul acestui eveniment este de a oferi o zi de neuitat unor oameni care împărtăşesc o pasiune comună. Sunt sigur ca sambata vom avea parte de multă, multă distracţie” a declarat acesta. Xventure Offroad România este o organizaţie fondată de Martin Freinademetz în anul 2003. În toţi aceşti ani a derulat în România numeroase proiecte de promovare a conceptului off-road  cele mai reprezentative fiind raliul de Hard Enduro Red Bull Romaniacs ajuns la cea de-a şasea ediţie şi compeţia de snowmobile Red Bull 1000trails.

Cum se concurează

Fiecare concurent primeşte la start o minge de ping-pong cu numărul de concurs. Pentru că Inferno nu e un concurs de viteză, ci de îndemânare, primul ajuns jos va trebui să introducă bila într-o…ţeavă. Următorul va face la fel şi tot aşa până când vom avea clasamentul final. Cei care concurează pentru prima data într-o astfel de competitiţie trebuie să stie că Inferno este pentru „cunoscători”, persoane care au mai participat la concursuri de freeride dau offpiste. Dacă până acum te-ai dat doar printre „porţi” sau  ai făcut slalom printre  skiori care coboară „în plug” pe pârtii bătute de Ratrak poate că ar trebui să te întrebi dacă nu ţi s-ar potrivi mai bine petrecerea Inferno, organizată dupa încheierea competiţiei. Traseul nu va traversa porţiuni cu stânci şi nu te va forţa să faci sărituri imposibile însă vei merge cu viteza mare pe pante abrupte, te vei afunda în zăpadă „pudră” până la brâu, vei fi biciuit de crengile copacilor, vei sări peste buşteni, poate vei reuşi să treci raul…sau poate nu.

Ultima oră

Comentariul meu