Inspectorii CNA stau cu ochii pe activitatea din audio vizualul sibian.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat de la începutul anului, în judeţul Sibiu, mai multe sancţiuni decât în ultimii doi ani la un loc. Şase posturi de radio, tv sau televiziune prin cablu, au primit somaţii publice pentru că au încălcat normele CNA-ului.

Obişnuitele verificări efectuate de către inspectorul teritorial al Consiliului Naţional al Audiovizialului, a făcut ca în primele două luni ale anului, acesta să scrie o serie de rapoarte ale activităţi mai multor posturi şi staţii din judeţul Sibiu, ce au scos la iveală că regulile stabilite de CNA nu sunt deloc respectate. Principalul operator de televiziune prin cablu din Sibiu şi Mediaş, RCS&RDS a uitat să mai anunţe CNA-ul de modificările din grila de programe şi au introdus cinci canale noi la Sibiu şi patru la Mediaş, fără acordurile cuvenite. Acelaşi operator a omis voit să introducă în aceeiaşi grilă cinci programe în reţeaua de la Sibiu şi nouă în reţeaua de la Mediaş. Şi cei de la Radio Guerrilla Sibiu au fost traşi la răspundere pentru că au încercat să fenteze CNA-ul, fiind prinşi de aceştia la finele lui ianuarie că nu respectă normele în privinţa programelor locale de radio. „Am constatat  că nu au respectat dispoziţiile privind difuzarea programelor locale, în sensul că s-a realizat program local, cu o durată cuprinsă între 4-6 minute, iar sâmbăta şi duminica deloc. Ori, potrivit dispoziţiilor legale, ei aveau obligaţia să difuzeze zilnic program local cu o durată de cel puţin 30 de minute” a explicat Adrian Rusu, inspector territorial la Sibiu. Numai puţin de şase somaţii publice au fost acordate în total, numărul fiind mai mare decât în ultimii doi ani la un loc, în judeţul Sibiu. Acelaşi inspector a constat la Mediaş, că toate posturile radio-tv din oraş, încalcă prevederile legale în privinţa programelor difuzate. Astfel Nova Tv, Radio Ring şi Radio Mediaş, nu au scăpat nici ele de un raport negativ pentru perioada în care au fost monitorizate.

Nereguli în Brateiu, Blăjel, Ighişu Nou, Micăsasa, Moşna, Nemşa, Şeica Mică şi Ţapu.

Un caz ieşit din comun a fost semnalat în localităţile Brateiu, Blăjel, Ighişu Nou, Micăsasa, Moşna, Nemşa, Şeica Mică şi Ţapu, acolo unde operatorul de televiziune prin cablu, SC FRESH SRL, avea introduse în grila de programe, în plus faţă de structura ce figura oficial la CNA, un număr de 42 de programe. „Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului. Ceea ce au făcut cei de la această firmă este ilegal”  a spus Adrian Rusu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. eu inteleg somatiile CNA ,dar nu inteleg de ce la pachetul de baza in Medias,s-a scos singurul
    canal in limba germana,cunoscand(sper) ca in Medias multi cunosc limba germana,pentru un singur
    canal in limba germana nu cred ca e nevoie sa platim in plus(de ce nu a-ti scos manelele?)
    cu stima
    moldovan gizela