Liberalii îşi vor desemna viitorul preşedinte al filialei Sibiu, într-un congres ce va avea loc după alegerile europarlamentare. Roberto Dietrich este candidatul propus de liberalii sibieni pentru a ajunge în Parlamentul European.

Preşedintele interimar al PNL Sibiu, Eugen Mitea a declarat luni dimineaţă că s-a stabilit ca viitoarele alegeri pentru desemnarea noului lider la nivel judeţean vor avea loc în vara acestui an. Liberalii vor face o evaluare până la finele lui aprilie a organizaţiilor din judeţ.


Mitea se autoevaluează

Mitea îi invită pe cei doi parlamentari ai partidului să candideze pentru şefia acestuia. „Mircea Cazan poate să candideze şi doamna senator Boitan dacă vrea. Nu m-am decis încă dacă voi candida. O să mă decid în funcţie de autoevaluarea pe care o să mi-o fac la care cred că o să fiu puţin părtinitor. Cred că noului preşedinte îi trebuie linişte în partid şi o mai bună comunicare cu presa, cu membrii din organizaţii. Deocamdată din 2006 suntem cu tot felul de probleme. Prea puţin am avut timp să ne aşezăm şi să discutăm cu oamenii din organizaţii” a spus Eugen Mitea. Acesta a mai spus că la alegerile pentru desemnarea actualului preşedinte al PNL, Crin Antonescu, filiala Sibiu, a votat în tonul rezultatelor finale şi crede că noul lider naţional al liberalilor are şanse reale să iasă în toamnă preşedintele României, dacă va candida împotriva lui Traian Băsescu.

Dietrich pentru parlamentul european

PNL Sibiu şi-a desemnat candidatul pentru alegerile parlamentare din acest an. Eugen Mitea spune că liberalii îşi propun să ia 20 la sută din voturile sibienilor. „Ne pregătim pentru alegerile europarlamentare. Targetul nostru pentru aceste alegeri nu va fi mai jos decât cel naţional. Noi mizăm pe 20 la sută din voturi. Propunerea noastră este Roberto Dietrich. El este vicepreşedinte în Biroul Naţional al TNL. Este un masterand care are 24 de ani şi este foarte ambiţios” a declarat acesta.[kaltura-widget wid=”l9xxbwl6lc” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Invitaţie pentru Mitea şi Crăciun

Liberalii  au purtat discuţii concrete cu fostul prefect Ilie Mitea şi fostul suprefect Marin Cărciun, pentru ca aceştia să revină în sânul partidului. PNL-ul vrea să se folosească de realizările lui Ilie Mitea pe viitor. „Am discutat cu Ilie Mitea de o eventuală întoarcere a sa la PNL. Deocamdată el este înalt funcţionar public şi mai aşteptăm. Şi cu fostul suprefect Marin Crăciun am discutat. Vom folosi în avantajul PNL-ului toată activitatea fostului prefect Ilie Mitea, dar numai după ce domnia sa se va întoarce la partid”, spune Eugen Mitea.

Ultima oră

Comentariul meu