CSU Sibiu a învins pe Rapid la Sala Transilvania în prima partidă după ce la clubul sibian s-au spălat toate rufele în public, iar antrenorului Schomers i s-a cerut demisia. Meciul a fost unul dintre cele mai proaste din acest sezon, iar echipa pare complet dezbinată. Dacă Schomers nu demisionează, CSU nu poate aduce un alt antrenor. Conducerea clubului va avea azi după meci o discuţie cu Schomers.

Urmăriţi mai jos meciul, aşa cum a fost transmis minut cu minut:

Ora 16.57: În Sala Transilvania sunt doar câteva sute de spectatori la meciul dintre CSU şi Rapid Bucureşti
În galerie sunt doar 20-30 de suporteri, care deocamdată încearcă să-şi încurejeze echipa, înainte de începerea meciului

Brown şi Ban nu sunt echipaţi pentru acest meci şi vor sta pe bancă.  Atmosfera este destul de apăsată în lotul sibian.

Sibiul începe în teren cu Crăciun, Calotă, Scott, Andrus şi Kabengele. Este prima dată când Sibiul începe cu 4 români în teren.

Sfertul I
Minutul 1 Andrus aruncă de 3 puncte, dar ratează. Scott recuperează, iar Crăciun înscrie 2 puncte
Tineri jucători ai Rapidului preiau deja conducerea, printr-o aruncare de 3 puncte reuşită de Bulancea
Minutul 2
Calotă 2 puncte pentru Sibiu. Apărarea Sibiului este total dezorganizată. Rapidiştii mai reuşesc 3 puncte. Scor 4. Scott are 2 aruncări libere. O ratează pe prima şi o încrie pe a doua.

Minutul 3 Brice înscrie doar una dintre libere.
Rapidul încrie 2 puncte prin Bulancea, într-un atac în care Sibiul a ratat de 3 ori recuperarea defensivă.

Scor 6-8. Kabengele încearcă de trei de la mare distanţă, dar ratează. Recuperează Crăciun, însă Scott este faultat
Kevin ratează de 3 puncte, Crăciun recuperează, Calotă îl vede bine pe Scott sub inel, care egalează la 8.

Minutul 4 Kabengele 2 punce pe contraatac. Apărarea Sibiului este ca şi inexistentă. Din fericire, rapidiştii ratează
Calotă înscrie 2 puncte pentru Sibiu.

Minutul 5 Kabengele recuperează în apărare şi pleacă singur cu mingea în atac, dar este faultat.  Scor 12-9.
Scott 2 puncte din căciulă. Rapidiştii ratează din nou de la 3 puncte. Scott înscrie 2 puncte. Este time-out Rapid.

Minutul 6 Crăciun faultează şi face prima greşeală personală.  Apărarea Sibiului nu reuşeşte nimic, noroc că Rapidul nu găseşte inelul. Calotă înscrie 3 puncte. C răciun face a doua greşeală personală. Scor 19-8. Intră Dohi şi Johnson în locul lui Crăciun şi Calotă. Dohi recuperează defensiv. Slam-dunk Scott pentru Sibiu.

Minutul 7 Galeria încearcă să-şi susţină echipa, dar foarte puţini suporteri i se alătură

Minutul 8 Slam-dunk Scott. Scor 23-8. Scott recuperează în apărare, dar Johnson ratează de la 3 puncte.

Minutul 9 Kabengele se împiedică în mige şi o scapă în afara trenului.  Rapidiştii înscriu 2 puncte prin Bordei
Andrus face un fault urât în apărare. Moldoveanul se descurcă foarte slab în apărare. Rapidiştii au 2 libere.
Reuşesc doar una. Scor 23-11.  Kabengele reuşeşte 2 puncte spectaculoase, pe un atac haotic al sibienilor.

Minutul 10 Andrus reuşeşte 3 puncte.  Crăciun se ridicase de pe bancă, arătând 3 puncte.
Dohi se apără bine şi este aplaudat de public. Johnson şi Scott încearcă un atac în viteză, dar Johnson este faultat pe aruncare şi are 2 libere. Le ratează pe ambele. Americanii au gândit foarte rost faza, din moment ce mai sunt doar câteva secunde de joc şi ar fi trebuit să ţină un atac cât ma lung. Primul sfert se încheie cu scorul 28-11.

Sfertul II

Minutul 11 Calotă face a doua greşeală personală, iar rapidiştii au 2 libere.  Le înscriu pe ambele. Kevin ratează de la 3 puncte, iar Matthews recuperează de 3 ori după proriile ratări. În final, este faultat la aruncare şi primeşte 2 libere. Înscrie doar una.  Rapidiştii sunt sancţionaţi cu paşi, ia Sibiul are un nou atac.  Kevin scapă mingea.

Minutul 12 Rapidiştii înscriu 2 puncte. Dohi dă o pasă total neglijentă către Matthews, care este nevoit să recupereze mingea, iar apoi aruncă slab şi ratează. Rapidiştii înscriu din nou 2 puncte, prin Valciu. Dohi ratează de la 3 puncte
Scor 29-17. Meciul se joacă într-o linite apăsătoare.

Minutul 13 Publicul începe să-şi huiduie jucătorii. Este time-out sibiu. Matthews nu este deloc atent la indicaţiile jucătorului şi intră în teren înainte ca Schomers să-şi termine explicaţiile.  Calotă pătrunde printr-o apărarea densă a rapidiştilor, înscrie 2 puncte şi primeşte o suplimentară. 3-point play.

Minutul 14 Calotă este dezorientat în atac, până la urmă pasează la Matthews care înscrie şi primeşte o suplimentară, pe care o înscrie deasemenea. Vlaicu pătrunde spre coş ca prin brânză prin apărarea sibiană şi încrie
Scor 35-21. Rapidiştii ratează mai mult decât se apără sibienii şi acesta este singurulş motiv pentru care CSU este în avantaj.  Scott intră în locul lui Dohi. Scott ratează de la 3 puncte.

Minutul 15 Rapidiştii înscriu, iar sala începe să-i aplaude. Matthews înscrie sigur 3 puncte.

Minutul 16 Scott recuerează şi este prima fază legată de atac a sibienilor, cu Crăciun la finalizare
Time-out Sibiu. Schomers îşi începe discursul din time-out cu cuvintele „Dacă nu devenim o echipă, n-avem nicio şansă”

Minutul 17 Crăciun este faultat pe aruncae şi are 2 libere.
Scorul este 41-25. Matthews recuperează şi înscrie.  Kabengele uită de faza de apărare şi este undeva la mijlocul terenului.  Bulancea înscrie 3 puncte de la foarte mare distanţă. Kabengele se încăpăţânează să arunce, deşi este apărat de doi jucători şi îşi pierde echilibrul. Crăciun vine mult din spate şi înscrie de sus.

Minutul 18 Kabegele înscrie 2 puncte pe contraatac. Scor 47-28.

Minutul 19 La CSU iese Calotă şi intră Johnson. Crăciun ratează, deşi atacul cursese frumos.

Minutul 20 Rapidul prelungeşte prea mult atacul şi se termină cele 24 de secunde.  Matthews are 2 libere.  Înscrie doar una. Este schimbat cu Andrus.  Sibiul se apără sus şi Johnson reuşeşte recuperarea, iar CSU înscrie 2 puncte.

Scott este singurul care răspunde indicaţiilor lu Schomers, care strigă de pe margine „Five” (schema 5).  Scott este faultat pe aruncare şi are 2 libere. Le ratează pe ambele.  Johnson este sancţionat cu fault.

Rapidiştii înscriu doar una dintre aruncări, iar Johnson primeşte fault după ce plecase în atac.  Bordei are a treia greşeală personală.  Johnson înscrie ambele aruncări.  Se intră la pauză la scorul de 52-29.

[nggallery id=77]FOTO: OVIDIU MATIU

Sfertul III

Minutul 21 Andrus înscrie 3 puncte, dar rapidiştii vin imediat cu un atac de 2 puncte. Kabengele pătrunde în forţă, înscrie prin slam-dunk şi are o suplimentară.O ratează

Minutul 22 Rapidiştii ratează de 3 puncte, dar sibienii nu sunt în stare să recupereze. Rapidul ratează din nou de 3 puncte.

Minutul 23 Bulancea joacă foarte bine pentru Rapid şi înscrie. Kabengele face paşi. Scott slam-dunk
Scor 61-33.

Minutul 24 Scott este faultat pe aruncare. Şi rapidiştii se apără slab.  Matthews aplaudă de pe bancă
Scott ratează ambele aruncări.  Scott dă o pasă excelentă pentru Calotă, care înscrie singur 2 puncte
Kabengele face prima greşeală personală.

Minutul 25 Tot el recuperează. Kabengele ratează 2 puncte, recuperează Kevin, iar Scott este faultat pe aruncare
Scott vorbeşte cu Schomers prin semne. Kabengele recuperează în apărare, aruncă imediat, fără pregătire şi este faultat. Bulancea face a doua sa greşeală personală. Kabengele înscrie una dintre aruncări. Scor 64-35.
Constantin înscrie după ce lasă fără replică apărarea noastră.

Minutul 26 Crăciun ratează de 3. La Sibiu intră Dohi şi Andrus în locul lui Calotă şi Crăciun. Rapidiştii înscriu 2 puncte. Dohi înscrie foarte frumos 2 puncte şi culege aplauzele publicului. Primeşte şi o suplimentară. O ratează.

Minutul 27 Bulancea de 3 de la foarte mare distanţă. Scor 68-42. Kabengele aruncă de 3 de la 9 metri, făcându-se de râs. Tot el comite paşi în atac, complet copilăreşte.

Minutul 28 Dohi pune un capac de toată frumuseţea şi este pe cale să devină jucătorul meciului.
Dohi face prima greşeală personală. Scott încearcă să recupereze dar scapă mingea afară şi Rapidul are un nou atac
Dohi pasează frumos cu Andrus, care aruncă de 3, dar ratează.

Minutul 29 Johnson recuperează, Brice este singur sub inel şi încearcă o fază-spectacol. Deşi înscrie, spectatorii nu par impresionaţi. Scor 70-42. Scott şi Andrus sunt înlocuiţi de Matthews şi Crăciun.

Minutul 30 Crăciun face picior şi atacul rămâne la Rapid. Johnson face a treia greşeală personală.
Dohi pleacă pe atac, Johnson pasează la Brice, care are câteva secunde bune să-şi aşeze aruncarea şi marchează 3 puncte. În utima secundă a sfertului, Matthews ratează 2 puncte de sub inel. Sfertul se încheie cu 73-44.
Matthews pare frustrat şi bate singur cu palma în bancă. În timp ce Schomers explică strategia de joc, Crăciun stă cu spatele şi vorbeşte cu Brown.

SFERTUL IV

Minutul 31 Johnson este sancşionat şi are 4 greşeli personale. Tot el recuperează, pasează cu Crăciun, care înscrie prin slam.

Minutul 32 Rapidiştii înscriu după o bâlbâială generală. Dohi încearcă un cârlig de sub inel, dar ratează. Publicul îl aplaudă pentru curaj. Şipoş 2 puncte pemntru Rapid. Dohi îl vede foarte bine pe MAtthews care înscrie de sub inel
Kabengele iese şi îi lasă locul lui Lefter, care îşi face debutul la Sibiu şi este primit cu aplauze.

Minutul 33 La primul contact cu mingea, Lefter  scapă afară, dar este încurajat de public. Bâlbâială sub inel, unde sunt 3 jucători sibieni, dar niciunul nu poate recupera.  Dohi pune un nou capac.

Minutul 34 Crăciun pierde mingea copilăreşte, dar este salvat de Lefter, care recuperează. Dohi recuperează, pasează la Lefter, care aruncă de 3, dar mingea iese din inel. Dohi pune din nou capac şi ridică sala în picioare. Johnson 2 puncte.

Minutul 35 Rapidiştii înscriu şi ei. Dohi încearcă 3 puncte, dar ratează. Matthews face fault şi are a treia greşeală.

Minutul 36 Mathews pierde mingea după ce tocmai o recuperase. Rapidiştii o scapă afară. Lefter este faultat şi Sibiul are un nou atac. Lefter este din nou faultat.  Johnson pasează spre Crăciun, care plecase în altă parte, dar tot el este nemulţumit şi strigă către bancă „asta-i pasă?”

Minutul 37 Rapidiştii scapă mingea în out. Este un meci foarte slab. Matthews pătrunde de unul singur şi este faultat pe aruncare. Are 2 libere. Înscrie ambele aruncări. Bulancea 3 puncte. Este aplaudat de spectatorii sibieni. Matthews înscrie pentru Sibiu. Scor 83-53.

Minutul 38 Dohi dă o pasă neglijentă, rapidiştii recuperează şi înscriu. Lefter este faultat pe aruncare şi are 2 libere. Ratează ambele aruncări. Matthews şi Andrus lasă locul lui Calotă şi Andrus. În teren sunt doar români. Rapidiştii înscriu, pe o apărare dezorientată a sibienilor.

Minutul 39 Calotă conduce atacul CSU. Încearcă o pasă lungă către Lefter, dar acesta scapă mingea afară. Crăciun face a cincea greşeală personală. Este time-out Rapid. Scott îi ia locul lui Crăciun. Lefter înscrie 2 puncte şi este aplaudat de toată sala. Primeşte şi o aruncare suplimentară. 3-point play Lefter. Andrus ratează de 3 puncte, deşi avuse destul timp să-şi aşeze aruncarea. Îşi repară greşeală cu o aruncare de 2 puncte.  Scor 88-57.

Minutul 40 Rapidiştii au 2 libere. Le înscriu pe ambele. Scott ratează, iar Andrus pune capac pe contraatacul rapidiştilor.  Dohi face a doua greşeală personală şi rapidiştii au 2 libere. Ratează amândouă aruncările.
Recuperează Dohi, Kevin aruncă de 3, dar ratează. Matei 2 puncte pentru Rapid. Lefter încearcă un slam-dunk, dar ratează. Este totuşi aplaudat.  Meciul se încheie cu scorul de 88-63, mult mai slab faţă de etapa din tur, când a câştigat la Rapid cu 59-114.

Galeria scandează numele echipei la final de meci, deşi sala a fost mai mult goală. CSU joacă miercuri, de la ora 18, în Sala Transilvania, meciul restant cu Energia Rovinari. Galeria îi scandează numele antrenorului Peter Schomers, puternic contestat de conducerea clubului şi de o parte dintre jucători.


Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. acei 20-30 sunt suporteri care isi sustin echipa la fiecare meci indiferent de prestatia lor..nu ca altii care vin, stau ca la teatru si la sfarsit (dupa ce echipa a avut un meci bun) se ridica si ei sa faca impresie

  2. ca sa fiu un pic carcotas…….”Sibiul începe în teren cu Crăciun, Calotă, Scott, Andrus şi Kabengele. Este prima dată când Sibiul începe cu 4 români în teren”……Andrus a primit cetatenia?