Bucătarii de la Simba Catering au muncit de zor de dimineaţă, în parcarea de la Sala Transilvania, la cel mai mare buz pregătit vreodată în România cu ocazia Festivalului Internaţional de Nunţi şi Gastronomie Simba HoReCa. Bulzul înşirat pe mese puse cap la cap a avut la final 189 de metri
La prepararea bulzului au participat şase bucătari profesionişti şi peste 30 de elevi de la două licee sibiene. [nggallery id=78]
Tona de mămăligă
Pentru prepararea bulzului de 189 de metri a fost nevoie de ingrediente a căror greutate totală a depăşit o tonă. „ Am avut nevoie de aproximativ 850 de litri de apă, 250 de kilograme de brânză, 14 kilograme de sare, 450 de kilograme de mălai, 30 de litri de ulei şi un ingredient special, păstrat secret de bucătari, care va da un gust gust mai bun preparatului”, a spus Mihai Zugravu, de la Simba.
Bulzul sibian l-a depăşit cu 38,68 de metri pe cel făcut anul trecut în comuna Turia, judeţul Covasna, care a măsurat 150,32 de metri.
[nggallery id=74] Iată desfăşurătorul evenimentului: Ora 9:00 – S-au aşezat în linie dreaptă 100 de mese de câte doi metri lungime fiecare, în parcarea Sala Transilvania, mese necesare pentru a putea întinde un bulz de 200 de metri; Ora 9:30 – S-au aprins focurile sub ceaunele în s-a preparat o parte din mămăliguţa necesară. Ora 10:00 – Au fost gata primele 200 de kilograme de mămăligă iar echipele de voluntari au început să lucreze la bulz. Ora 14:30 – Bulzul a fost măsurat şi împărţit în circa 5000 de porţii oferite gratuit tuturor sibienilor prezenţi la eveniment. Seara de la ora 19:00 pe scena festivalului a urcat formatia Panoramic – condusă de Doru Sava şi Puiu Codreanu pentru o seară românească autentică. [kaltura-widget wid=”k35hldbtr8″ width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /] Ai şi tu un filmuleţ de la acest eveniment? Urcă-l sus pe site folosind opţiunea de sub comentarii: ADD VIDEO COMMENT