La Miercurea, spărgătorii nu s-au grăbit. Ai desfăcut şuruburile bancomatului şi au dispărut cu banii, 35.000 de lei

Hoţii care au spart anul trecut ]n septembrie bancomatul Raiffeisen Bank din Miercurea Sibiului, din care au sustras 35.000 de lei au fost prinşi vineri în timp ce dădeau o spargere asemănătoare în judeţul Bacău. Anchetatorii au descoperit că era vorba de o întreagă reţea care opera în toată ţara.

Vineri dimineaţă, cinci dintre membrii grupului infracţional au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să spargă un bancomat aflat în comuna băcăuană Balcani. Unul dintre ace;tia a fost rănit după ce poliţiştii au deschis focul asupra lui pentru că nu s-a oprit.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Timişoara, unde gruparea de infractori a dat deasemenea o lovitură.  Doi dintre spărgători sunt angajaţi la o filială din Bucureşti a Raiffeisen şi erau cei care dădeau datele referitoare bancomatele care nu aveau camere de supraveghere sau alarmă şi despre sumele cu care ATM-urile erau alimentate.

Nucleul grupării este alcătuit de taximetrişti din Braşov, fiind cercetate în total 11 persoane care au jefuit zece bancomate, însă anchetatorii bănuiesc că în total au spart 40 de ATM-uri din judeţele Sibiu, Mureş, Harghita, Alba, Timiş, Caraş Severin, Vrancea, Satu Mare.


La Miercurea Sibiului, spărgătorii nu s-au grabit. Au desfăcut şuruburile bancomatului şi au dispărut cu banii.La sfârşitul lui septembrie banda dat lovitura în Miercurea Sibiului. Hoţii au avut grijă mai întâi ătaie firele de telefon la care era conectat şi sistemul de alarmă. Hoţii au desfăcut şuruburile de la carcasa bancomatului, au luat banii şi au dispărut. În tot acest timp, la câţiva paşi de clădire, la un restaurant era o petrecere, dar nimeni nu a observat nimic suspect.

Ultima oră

Comentariul meu