Antrenorului CSU, Peter Schomers, i s-a cerut astăzi demisia de pe banca echipei sibiene de baschet. Conducerea clubului îl acuză de indisciplină şi că a scăpat echipa din mână, având ca urmare rezultate foarte slabe în returul campionatului. CSU a pierdut la o diferenţă de 13 puncte,  ieri în deplasare, meciul cu Mureşul Tg Mureş.

Conducerea echipei sibiene a cerut în cadrul unei conferinţe de presă de joi, demisia antrenorului Peter Schommers. Preşedintele secţiei de baschet Cristi Bicher a dezvăluit şi motivele cererii: conflict cu jucătorii, conflict cu echipa, pregătirea tactică defectoasă şi rezultatele dezastroase din ultima perioadă.

Dacă Marian Cărăuş a fost diplomat şi a spus că „jocul slab al echipei este de natură tehnică”, preşedintele secţiei de baschet a clubului, Cristi Bicher a pus piciorul în prag. „Eu văd o echipă neatrenată total fizic şi tactic. Apoi sunt foarte multe rezultate slabe şi jocuri scăpate din mână pe final de meci de către antrenor, iar totul a culminat cu meciul de la Cluj unde greşala lui a fost evidentă. Nu mai vorbesc de umilinţele suferite acasă şi în deplasare, ultima trăită în direct de mine la Târgu Mureş, unde o echipă fără niciun orizont în această ediţie de campionat a venit şi a jucat ca la antrenament cu noi şi ne-a umilit” a spus joi Bhicher. Acesta a mai spus că cei din conducere nu au ce să le reporşeze jucătorilor, spunând că aceştia că îşi dau şi sufletul pe teren, dar trebuie să ştie şi ei cum să joace. Bicher a dezvăluit de asemenea că există un conflict în permanenţă în echipă, iar Schomers nu a fost un antrenor care să aibă grijă să evite asta şi mai ales să trateze toţi jucătorii la fel.

Scandaluri peste scandaluri

Schomers este acuzat de lipsă de comunicare cu directorul tehnic Murcea Vulcşi lipsa de bunăvoinţă. „Acest domn Peter Schomers, când primeşte un sfat cinstit şi prietenesc din partea unui coleg şi când i se spune pe bună dreptate că nu gestionează jocul bine şi pierdem patru meciuri pe fina,l şi nu vrea să asculte, mi se pare foarte grav. Mai este şi atitudinea lui faţă de conducerea clubului şi mă refer aici la faptul că după meciul de la Braşov, unde am fost umiliţi total, am avut o şedinţă iar antrenorul Schomers a avut nişte replici cu un limbaj pe care nu îl pot reproduce” a mai spus preşedintele secţiei de baschet a lui CSU Sibiu.

Bicher: „Îi cerem demisia lui Schomers”

După ce a mai explicat că a trăit un lucru incredibil la Tg Mureş, când a văzut un jucător care a luat tabla din mâna antrenorului şi a trântit-o jos pentru că acesta nu le-a explicat clar ce trebuie să joace, Bicher a cerut în numele conducerii clubului, ca Schomers să demisioneze.”Din păcate a pierdut echipa din mână şi asta iar nu este normal. A mai avut şi un conflict cu o parte din jucătorii români, care nu au vrut să facă deplasarea la Tg Mureş. Pe aceste considerente îi cerem demisia antrenorului Peter Schomers şi asta fără să avem un conflict cu el. Ar fi un gest normal din partea dânsului să facă lucrul acesta” a încheiat Bicher.


[kaltura-widget wid=”m1zyfuhdae” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

PRELUAREA IMAGINILOR FĂRĂ CITAREA SURSEI www.oradesibiu.ro E DOVADĂ DE NESIMŢIRE!

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Daca Schomers n-a pregatit cum trebuie echipa, daca a fost acuzat ca echipa a cazut fizic la finalul sezonului trecut, de ce au mai insistat sa-si prelungeasca contractul? asta in situatia in care,intradevar, exista atati antrenori in care sunt dispusi sa vina la sibiu.

  2. NORMAAAAAAAAAAL ca ceva e putred…”conducerea” clubului l-a gasit pe schomers ca si tzap ispasitor…MV strikes again!!!!! Rusine

  3. ceva ii putred aici. tocmai un neamt este acuzat de indisciplina? hai sa fim seriosi, desi si el are parte de vina (mare, mica) la acest parcurs.