Oricine poate ascunde o armă albă sub palton

La Tribunalul Sibiu a fost pus în fucţiune un sistem performant de securitate, prin care trebuie să treacă toţi justiţiabilii care intră în instituţie. Jandarmii au fost instruiţi cum să-l utilizeze şi marţi au fost primele teste, dupăc are aparatul a fost pus în stand by, până când va fi pus efectiv în functţune, după încheierea unui regulament de acces între Tribunalul Sibiu şi Jandarmerie.

Normal prin acest filtru nu vor trece decât sibienii care vin cu treabă la Tribunal, nu şi angajaţii Instituţiei, care dacă nu vor să treacă de filtru trebuie sa intre prin spate.

Echipamentul tip Garret a ajuns Tribunalul Sibiu printr-un program Phare din 2006 privind „Îmbunătăţirea condiţiilor de lucru ale judecătoriilor” – Filtre de securitate – porti de metale si detectoare de metale portabile – LOT 1 cu un buget total pe ţară de 260.459,96 Euro  din care 194589,6 Euro şi 65870,32 Euro Cofinantare Ministerul Justiţiei.

Sistemul extrem de performant permite pe lângă detectarea oricăror metale aflate asupra persoanelor care trec prin filtru şi locul în care se află acestea pe corp precum şi numărul de persoane care intră zilnic în Tribunalul Sibiu, exceptând angajaţii.

Judecătorii nu mai au acum motive să se teamă că ar putea fi atacaţi cu arme albe, în schimb trebuie sa fie cu ochii în patru să nu le cadă tencuiala în cap în sălile de şedinţă, care arată jalnic.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Acest sistem este foarte necesar pentru securitatea persoanelor care muncesc sau care ajung in aceasta institutie din diferite motive.Respect.