Cele aproape nouă hectare de teren pe care Consiliul Judeţean a vrut să facă mai întâi o fabrică de biodisel, iar apoi una de brichete de rumeguş pentru centrale termice, au fost date în administrare unui ţăran din Aţel care va cultiva grâu sau porumb pe ele.
Ceea ce trebuia să fie cea mai tare afacere de după 1990, cu implicarea autorităţilor judeţene din Sibiu a ajuns acum să fie o bătaie de cap pentru Consiliul Judeţean Sibiu. După ce şi-au văzut spulberat visul de a cultiva rapiţă pe care să o vândă pe bani frumoşi către fabrica de biodiesel ce trebuia construită de investitor german Man Ferrostaal GmbH, aţelenii nu vor mai avea parte nici de fabrica de brichete pentru centrale termice, deoarece investitorul cu care CJ-ul a negociat investiţia a anunţat că nu mai vine în localitatea din nordul judeţului Sibiu. Consiliul Judeţean recunoaşte că a dat rateuri la Aţel, acolo unde deja a dat în custodie primăriei, cele 8,2 hectare pe care trebuiau să fie amplasată fabrica de biodiesel. „Deocamdată de acel teren se ocupă autoritatea locală din Aţel. Noi suntem deschişi în continuare şi vrem să atragem acolo un investitor, dar din păcate criza economică a dus şi la dispariţia investitorilor dispuşi să îşi deschidă afaceri în aceste vremuri” a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch.
Dat primăriei pentru un an de zile
Cei de la primăria din Aţel s-au resemnat şi nu îşi mai pun mari speranţe că în comună va mai veni un mare investitor la care să îi cesioneze terenurile destinate fabricii de biodiesel şi cultivării de rapiţă. Primarul Viorel Moldovan spune că a primit terenul în administrare de câteva luni şi a găsit soluţia ca acesta să nu rămână în stăpânirea buruienilor. „Consiliul Judeţean ne-a dat la finele anului trecut în administrare pe un an de zile acele terenuri. Noi am decis chiar zilele trecute la Primărie că îl vom da la un sătean să îl muncească şi să cultive acolo cel mai probabil porumb” a explicat acesta.