Din cele 52 de cabinete şcolare din judeţul Sibiu, doar 35 au autorizaţie de funcţionare, majoritatea pentru că nu au spaţiu suficient.

Potrivit Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în judeţ funcţionează 36 de cabinete de medicină generală şi 16 cabinete şcolare stomatologice.

Dacă la cele stomatologice nu sunt probleme, în cazul cabinetelor de medicină generală e jale. „ Din cele 36 de cabinete de medicină generală, doar 19 au primit autorizaţie de funcţionare, iar în 17 cazuri s-a constatat că nu îndeplineau condiţiile minime prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice 1338/2007”, a spus Dorina Păcurariu, director executiv adjunct al DSP Sibiu.


Înghesuite

Principala problemă este cea a spaţiului, dat fiind faptul că structura minimă pentru a obţine autorizaţia prevede existenţa unui cabinet de consultaţii, a unei săli de tratament şi a uneia de aşteptare, a unui grup sanitar pentru pacienţi şi a unor spaţii de depozitare. „ În general, cabinetele care nu au primit autorizaţie dispun doar de acea sală de tratament”, a completat Dorina Păcurariu.


La ţară nu există deloc

Potrivit datelor furnizate de DSP Sibiu, toate aceste cabinete funcţionează în mediul urban. La sate însă, elevii care au probleme de sănătate trebuie să apeleze la ajutorul medicului de familie. „Aici, asistenţa medicală preventivă, inclusiv imunizările obligatorii prevăzute în Programul naţional de imunizări, precum şi asistenţa medicală curativă se asigură de medicii de familie”, completează Dorina Păcurariu.


Ultima oră

Comentariul meu