Constantin Chiriac e mirat şi el de nominalizările din acest an

Chiar dacă Chiriac a mers vinerea trecută la sediul Uniunii Teatrale din România şi a cerut socoteală în privinţa nominalizărilor pentru gala din aprilie, reprezentanţii UNITER spun că nu se mai schimbă nimic.

Faptul că niciun actor al Teatrului „Radu Stanca”, una dintre instituţiile privilegiate de bugetul local, nu apare pe lista celor 35 de nominalizaţi la premiile Uniunii Teatrale din România din acest an, nu i-a convenit primarului Klaus Johannis. După ce Johannis, i-a cerut  explicaţii, directoru teatrului Radu Stanca, Constantin Chiriac, a explicat că nu se aştepta ca Sibiul să nu aibă nominalizaţi, mai ales că instituţia pe care o conduce este solicitată să participe la 28 de turnee internaţionale. „Nici toate teatrele din România la un loc nu vor merge la câte turnee mergem noi anul acesta. Mă surprinde normal, faptul că nu avem actori nominalizaţi” a explicat Chiriac. Acesta a mers vinerea trecută la sediul UNITER de la Bucureşti, acolo unde a cerut explicaţii în privinţa „ofensei” de a nu se regăsi niciun nume de actori sibieni, printren nominalizările la premiile din aces an.

Fermi pe poziţie

UNITER-ul spune că aceste tipuri de contestaţii apar în fiecare an.  reprezentanţii Uniunii Teatrale din România afirmă însă că nimic nu se mai poate schimba şi în consecinţă Sibiu, rămâne fără nominalizaţi. „Juriul este format din trei critici care au mers la spectacole pe tot parcursul anului 2008 şi apoi au făcut nominalizările. E normal ca teatrele nenominalizate să aibă obiecţii. UNITER îşi asumă însă acţiunile şi ca atare nu se va schimba nimic” a explicat , Camelia Pricopie din departamentul PR, al UNITER.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Domnul (doamna) „pseudo cultura” , dupa cum scrie este angajat (a) a teatrului.
    Sunt perfect de acord cu ce spune ! Eu, ca simplu spectator, nu ma mai duc la teatru pentru ca nu am ce sa vad ! sex, violenta…din astea vad si in reviste sau la tv.
    Pentru mine teatrul reprezinta altceva, ceva ce nu vad acum pe scena „Radu Stanca”.
    Dumneavoastra actorii, angajatii, nu puteti face o petitie (vb lui Caragiale) si sa o trimiteti acolo unde trebuie ? Nu cred ca un director este numit pe viata !

  2. Ce criterii, Herr Johannis? Aceleasi criterii au fost si. cand teatrul Radu Stanca a fost nominalizat si premiat in anii trecuti de Uniter: piese si actori de valoare Daca spectacolele sunt din ce in ce mai proaste, ce sa nominalizeze? Aduceti–va aminte de scandalul cu piesa Lulu despre care a publicat CT Popescu…E criza si ne–am saturat sa auzim si sa citim vesnicele baliverne ale lui Chiriac, cum ca teatrul din Sibiu face mai multe spectacole si mai multe turnee decat toate teatrele din tara la un loc! De parca asta conteaza si nu calitatea si actul educativ .Cu ce-i ajuta pe sibieni plimbarile lui Chiriac facute pe bani publici? Din nefericire, teatrul sibian de sub conducerea acestui „manager” promoveaza in ultimii ani numai sexul, pornografia, violenta si mizeria umana.Pentru astfel de „experimente” sa isi faca teatrul lui particular ! Foarte bine face primarul ca ii cere explicatii, bine ar fi sa ii ceara si inainte de Festivalul „lui” de asa–zis teatru, sa ii justifice fiecare leu pe care il va cheltui din finantarile alocate.Nu de alta dar primaria si cetatenii Sibiului se indatoreaza in timp ce cultura de doi bani e rasfatata bugetului local. E jenant sa chemi o multime de critici pe banii sibienilor sa vada 3 spectacole proaste, de la care spectatorii plecau pe capete, cum s–a intamplat la inceputul acestei luni.E in joc si onoarea consilierilor locali si a primarului care pastoresc aceasta institutie publica de „pseudo cultura” si care ar trebui sa promoveze cat mai repede un concurs real de manageri pentru pentru a revigora si a readuce la valoare adevarata teatrul sibian.