Deşi înscrierile la grădiniţă se fac de la 1 iunie, locurile pentru anul următor au fost deja în mare parte ocupate. Grădiniţele cu program prelungit sunt cele mai solicitate.

Părinţii care stau până la termenul propus de Inspectoratul Şcolar s-ar putea să nu mai aibă unde să-şi înscrie copii. Directorii grădiniţelor sibiene spun că o mare parte a locurilor au fost deja ocupate. ” Pentru a fi în similitudine cu recomandările Guvernului din 2007 şi 2008, noi am propus ca reînscrierile copiilor care sunt deja integraţi în aceste unităţi să se facă în perioada aprilie- mai, urmând ca înscrierile pentru grupele mici să înceapă de la 1 iunie”, spune Dorel Băilă, purtător de cuvânt la ISJ. Chiar dacă perioada de înscrieri începe abia peste trei luni, directorii grădiniţelor au început să primească cererile chiar din toamna anului trecut. Unii au primit deja atât de multe cereri, încât au acoperit deja toate locurile disponibile pentru anul următor. Ca să respecte regulile impuse de ISJ, directorii grădiniţelor spun că înregistrează aceste cereri, care nu sunt însă considerate rezolvate până la 1 iunie.

Părinţii ocupaţi se bat pe grădiniţele cu program prelungit

here

Ca şi în anii trecuţi, grădiniţele cu program prelungit, sunt cele mai solicitate pentru că părinţii îşi pot lăsa copiii până ies de la serviciu.  ” La noi este o situaţie specială. Pentru anul următor avem 75 de locuri şi deja am depăşit numărul de locuri disponibile. Cele mai multe cereri au fost înregistrate încă de toamna trecută. Şi acum mai vin părinţi cu cereri, însă nu le mai promitem nimic, le cerem un număr de telefon pentru cazurile în care se mai retrage cineva, însă noi am analizat cererile primite şi toţi cei care au depus aceste cereri îndeplinesc condiţiile în funcţie de care se va face selecţia”, ne-a spus Gabriela Lucaciu, director la Grădiniţa nr. 28. Cererile pentru înscrierea la grădiniţă se analizează în funcţie de apropierea unităţii de domiciliul părinţilor, de prezenţa unor fraţi sau surori în grădiniţă şi de serviciul părinţilor sau al susţinătorilor legali.

Şi totuşi mai sunt locuri

Grădiniţa nr. 40 este una din puţinele din Sibiu care nu face nicio abatere de la propunerile ISJ, spunând că vor face înscrieri doar după 1 iunie. ” Noi nu primim deocamdată cererile. Le spunem părinţilor care vin de pea cum să se întoarcă pe 1 iunie, când începe perioada de înscrieri. După aceea, vom face şi selecţiile”, ne-a spus Lucia Ostafi, directoarea unităţii.

zp8497586rq

Ultima oră