Primarul Klaus Johannis va propune consilierilor locali să voteze un regulament pentru refacerea carosabilului şi trotuarelor după lucrările efectuate în oraş. DPC-ul va fi societatea care va executa lucrările de reparaţii.

Deranjat că străzile Sibiului arată ca nişte tranşee rdin cauza lucrărilor ce au necesitat spargerea carosabilului şi a trotuarelor, Johannis vrea neapărat un regulament clar în privinţa refacerii străzilor sparte. Cum în Sibiu în ultimii ani s-au eliberat peste 1300 de avize de săpături numai pentru reparaţiile sau modernizările de la reţeaua de apă şi canalizare şi încă alte câteva sute pentru reparaţiile făcute la reţelele de gaze şi electricitate, Primăria vrea ca pe viitor să găsească altă modalitate de a obliga firmele ce execută astfel de lucrări să nu mai lase în urma lor străzi ciruite.

„Regulamentul de acum spune că se dă o amendă, care însă nu acoperă nici a zecea parte din cheltuielile aferente reparaţiilor şi de aceea firmele lasă deliberat totul nereparat” a spus joi Johannis. n În regulamentul pe care îl va prezenta consilierilor locali, luna viitoare, va fi stipulat şi faptul că se va percepe o garanţie începerea lucrărilor. Amenziile vor fi şi ele mai mari. „Doar cei de la Drumuri şi Prestări Construcţii se vor ocupa de refacerile carosabilului şi trotuarelor după astfel de lucrări. Vom avea în noul regulament şi un capitol legat de amenzile aplicate celor care nu respectă regulile” a mai explicat primarul Sibiului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. C-am tarziu aceasta propunere, vezi str. Oituz(rupta de gaz), str. Raului(in dreptul Flaro), Turnului(rupta de gaz), aste sunt cele pe care le stiu si cred ca sunt nenumarate strazi, unde utilitatile(gazu, apa canal si electrica) vin si sparg cu scuza nerusinata ca au o avarie, si asa s-au scos. Unde sunt strazi de trafic mare acolo macar apa – canal asfalteaza, dar niciodata nu pot aduce refacerea carosabilului la forma initiala(exemplele fiind multe vezi bd. Coposu).