Contractul pentru finanţare nerambusabilă, prin Programul Operaţional Regional – REGIO va fi semnat joi, la Primăria din Jina. Lucrările efective la drumul Jina – Şugag vor demara în a doua parte a lui 2009.

Proiectul  prevede  reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii generale şi de turism în arealul turistic Mărginimea Sibiului – Valea Sebeşului, adică modernizarea drumului de interes turistic DJ106E Jina – Sugag/Valea Sebesului/DN 67C. Solicitantul finanţării este Judeţul Sibiu, dar proiectul a fost realizat în parteneriat cu Judeţul Alba. Depus de către Consiliul Judeţean Sibiu, acesta are o valoare totală de peste 22 milioane lei, fiind solicitate prin finanţare nerambursabilă peste 17,8 milioane lei din partea Uniunii Europene şi a Guvernului României.  Durata de realizare a proiectului este de 44 luni şi se vor moderniza 10 kilometri de drum judeţean şi vor fi refăcute 46 de podeţe tubulare. Preşedintele CJ, Martin Bottesch, preconizează că lucrările vor începe undeva în luna august. „După semnarea contractului trebuie organizate mai multe licitaţii. Noi preconizăm că în cea de a doua parte a anului lucrările vor fi demarate” a declarat miercuri, Bottesch. Se vor reabilita şi moderniza în total 10 kilometri de drum, din care 5,7 sunt pe teritoriul judeţului Sibiu, iar 4,3 kilometrii pe teritoriul judeţului Alba.

Drum istoric

Drumul ce pleacă de la Sălişte şi urcă prin Tilişca, Poiana, Jina, apoi merge prin Şugag către Novaci, tranzitând Obârşia Lotrului are o însemnătate istorică. Trecerea regelui Carol al II-lea prin Jina la călătoria inaugurală a drumului de la Sălişte la Novaci, i-a dat numele acestuia de „Drumul Regelui”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Am vazut in vara 2010 acea portiune de drum, care este in lucru. Nu stiu cum arata inainte, dar dupa lucrari va avea ori doua benzi largi, ori trei. Peisajul este plin de brazi, si se asorteaza de minune cu restul traseului catre Voineasa, lacurile Tau, Oasa si Vidra. Dupa parerea mea, mergand dinspre Sugag spre Jina drumul are urcarea cam abrupta, nu as recomanda pe zapada cu masina fara lanturi la indemana.