UPDATE: Potrivit Mediafax, care citează Sport.ro, arbitrul partidei Gaz Metan Mediaş – Dinamo, scor 1-1, Tiberiu Lajos, a fost oprit de la delegări până la finalul campionatului. „Tiberiu Lajos, arbitrul întâlnirii de la Mediaş, a fost oprit de la delegări până la finalul campionatului. În plus, raporul de joc va fi trimis la Comisia de Disciplină”, a spus şeful CCA la sport.ro

Conducerea clubului din Mediaş a depus azi un memoriu la Federaţia Română de Fotbal prin care au cerut ca arbitrul Tiberiu Lajos, cel care a arbitrat meciul Gaz Metan – Dinamo Bucureşti, să fie exclus din fotbal.

Primul meci al returului pe teren propriu  a adus şi primul scandal de proporţii din această primăvară în fotbalul românesc. Maniera de arbitraj a lui Tiberiu Lajos la partida de ieri dintre Gaz Metan şi Dinamo, meci încheiat cu scorul de 1-1, i-a adus în pragul disperării pe oficialii şi jucătorii grupării din urbea de pe Târnava Mare. Neacordarea unui penalty, la un henţ în careu al dinamovistului Moţi şi faptul că Lajos a închis ochi la încă cel puţin două faze în care Izvoranu şi Malik, ambii de la gruparea bucureşteană, a stârnit o adevărată furtună la Mediaş. Preşedintele Corin Emil Cindrea a explodat pur şi simplu şi cere ca sancţiunea dată de Comisia Centrală a Arbitrilor să fie cea mai drastică. Mediaşul cere excluderea lui Lajos din arbitraj. „Asemenea arbitrii nu mai au ce căuta în fotbal. Este crasă bătaie de joc ceea ce a făcut acest Tiberiu Lajos. Vom face memoriu împotriva acestuia şi cerem excluderea lui din arbitraj pentru bătaia de joc care a făcut-o în meciul cu Dinamo” a tunat Cindrea. Acelaşi oficial cere ca Lajos să fie dus şi la un control oftalmologic pentru că nu a văzut henţul clar făcut de Moţi. „Să meargă la doctor să îşi pună ochelari. Numai el nu a văzut henţul făcut de Cosmin Moţi. Este viciere clară de rezultat. Sunt convins că organele abilitate o să dea o sancţiune drastică” a mai spus Cindrea. Şi jucătorii Gazului au strigat în gura mare că arbitrul i-a furat. Cu ochii aproape în lacrimi fotbaliştii au sărit la gâtul lui Lajos pe culoarul spre vestiare. „Să îţi fie ruşine bă!” au strigat medieşenii.

Ultima oră

Comentariul meu