Tenismenul român a fost învins cu greu de Tursnunov, cu 3-2, la capătul a cinci seturi, iar România este eliminată la Sibiu de Rusia. În ultimul meci, Victor Crivoi a fost învins cu 2-0 de Teimuraz Gabashvili, iar Rusia îşi adjudecă victoria cu 4-1 în faţa „tricolorilor”.


Hănescu a început execelent meciul cu Tursunov şi a dat impresia că poate câştiga la pas partida cu jucătorul rus. Tursunov a avut o revenire excepţională, iar Hănescu nu a mai găsit soluţii în faţa acestuia, tenismenul rus adjudecându-şi următoarele trei seturi şi aducând astfel cea de a treia victorie în contul Rusiei, care merge mai departe indiferent de rezultatul ultimei partide ce are loc în această după amiază, în Sala Transilvania din Sibiu. Hănescu, a fost impresionat de faptul că spectatorii i-au cântat imnul naţional, dar efectul nu a fost la fel la meciul de dublu de sâmbătă. În ciuda înfrângerii cu 2-3 (6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 2-6) „Hăne” a părăsit sala în aplauzele spectatorilor sibieni. Iată ce au declarat cei doi jucători la conferinţa de presă de după meci.

Andrei Pavel – căpitan nejucător România.

„Hănescu a fost răcit şi a avut probleme şi la un braţ şi cu toate acestea a făcut în opinia mea un meci extraordinar pentru că a dat mai mult 100 % din ce putea el astăzi. De aceste lupte din sânul Federaţiei Române de Tenis sunt sătul până peste cap. Eu îmi văd de treabă cu băieţii în Cupa Davis. Vreau ca să facem ceva diferit şi Cupa Davis să nu mai însemne doar aceste două săptămâni dinainte de fiecare meci. O să încerc să promovez şi jucători noi, dar în Cupa Davis vor juca tot timpul cei mai în formă tenismeni români”

Victor Hănescu – jucător România.

„Tursunov a revenit spectaculos din nefericire pentru mine. A fost o atmosferă superbă aici la Sibiu şi le mulţumesc spectatorilor pentru că au fost un public de nota 10. Din păcate în setul trei s-a rupt ceva şi nu am mai putut să revin. Tursunov m-a surprins cu retururi foarte lungi şi a jucat foarte solid mai ales pe final. Chiar dacă am pierdut, cred că este unul din cele mai bune jocuri făcute de mine pe o astfel de suprafaţă de joc. Sincer era mai avantajos pentru mine să joc cu Safin în loc de Tursunov. Nu cred că ar fi o idee rea să avem pe viitor un psiholog în echipă. O să ne gândim serios la varianta asta”.

Dimitry Tursunov – jucător Rusia.

„Sincer am sperat să câştig în trei seturi acest meci, dar s-a văzut că a fost mult mai dificil decât m-am aşteptat. Am început mai timid partida şi a fost nevoie să mă lupt cu mine ca să zic aşa. În setul al treilea am simţit că Hănescu a obosit şi nu se mai mişca la fel de bine ca în primele două seturi. De aceea am ales varianta cu mingi lungi şi l-am tot plimbat pe tot terenul sperând că va greşti mai mult. Nu m-a deranjat faptul că suporterii români au fost gălăgios. Am fost nemulţumit de faptul că în timpul game-urilor lumea se tot plimba prin sală, iar blitz-urile aparatelor foto au fost şi ele enervante. Aşa ceva nu este prea normal în tenis, dar repet, nu am fost foarte supărat”.

Ultima oră

Comentariul meu