Totul le-a mers românilor de la dublu, Horia Tecău şi Marius Copil, după ce suporterii din Sala Transilvania le-au cântat imnul naţional, la finalul setului al treilea. Au luat tie-breakul setului, au câştigat setul al patrulea tot pe tie-break şi au câştigat setul decisiv cu 6-4.


Marius Copil, asul din mâneca lui Andrei Pavel, sportivul de numai 18 ani pe care căpitanul nejucător al României l-a adus în lot spre surprinderea tuturor, a fost cel mai determinat în acest meci. Şi-a dorit victoria şi a jucat excelent, mai ales în ultimele două seturi.

Copil a spus, imediat după partidă, că a intrat mult mai determinat în teren după ce a auzit imnul cântat din sală. „I-am auzit pe băieţii de acolo, din sală, cântând imnul şi am ştiut că o să câştigăm. Chiar şi după setul al doilea, când ruşii aveau 2-0, Andrei Pavel ne-a spus că vom câştiga. După ce am auzit şi imnul, am intrat mult mai determinat”, a spus Marius Copil.

Sala fost plină la meciul de astăzi, de la dublu, pe care românii l-au câştigat cu 3-2 la seturi. Întregul meci a fost foarte echilibrat, trei dintre seturi fiind decise în tie-break şi două câştigate cu 6-4, mai întâi de Rusia şi în decisiv, de România.

Peste 4 ore a durat meciul care i-a adus un punct României în meciul câştigat în faţa uneia dintre cele mai mari puteri din tenisul mondial.

DECLARAŢIILE RUŞILOR


Marat Safin: „Este o surpriză pentru noi acest rezultat. Ştiam că România va juca cu doi tenismeni cu mai puţină experienţă şi ne gândeam că undeva pe parcursul meciului, ei se vor împiedica. Uite că nu a fost aşa, ne-am înşelat”.

Shamil Tarpishchev, antrenorul ruşilor: „Este posibil ca Marat Safin să nu joace mâine la simplu. Cine va juca mâine se va decide abia mâine, dar este posibil şi ca Marat să nu joace. Cred că astăzi, punctul nostru slab a fost modul în care am receptat atacurile adversarului”.

Antrenorului Rusiei face azi 61 de ani, iar cadoul său a fost rezultatul de ieri, 2-0 după prima zi.

Rusia este numărul 1 mondial şi a adus la Sibiu cea mai bună echipă a sa din acest moment, pentru meciul cu România, care este doar numărul 14 mondial. Rusia a mai jucat la dublu în formula Tursunov-Safin în faţa Argentinei, în finala de Cupa Davis din 2006, meci pe care, atunci, l-a câştigat.


DECLARAŢIILE ÎNVINGĂTORILOR


Deşi este la primul său meci în Cupa Davis, Marius Copil, care are doar 18 ani, spune că nu i-a fost deloc teamă. „Nu mi-a fost frică deloc. Le-am spus şi lor (n.r. – echipei României), de la început, că nu avem ce să pierdem”, a declarat Copil, la conferinţa de presă.

Andrei Pavel spune că alegerea lui Copil pentru meciul de dublu i-a aparţinut coechipierului său, Horia Tecău. „Horia mi-a spus că se simte foarte bine cu Copil şi asta s-a văzut şi pe teren. Au fost tot timpul o echipă, au comunicat,  şi-au spus strategia înainte de fiecare minge. N-au făcut cum au făcut ruşii la un momentdat, de erau unul într-o parte şi altul în cealaltă, nici nu-şi mai vorbeau pe teren… Iar Copil a fost foarte curajos. Deşi i-am spus să nu servească din primul game, nu m-a ascultat şi a servit. Şi-a pierdut serviciul la 0,  dar n-a capitulat”. Copil a declarat că a fost determinat până la ultima minge. „Aveam minge de meci pe serviciul meu şi am hotărât să dau as. Mi-a ieşit şi am câştigat”, a declarat Copil, care a câştigat şi cele două tie-break-uri tot pe serviciul său. „Este un lucru extraordinar pentru Marius că a câştigat la debut, în primul său meci de Cupa Davis, împotriva lui Safin şi Tursunov” , a spus şi coechipierul său, Horia Tecău. Horia Tecău şi Marius Copil sunt la primul lor meci împreună. „Oficial, e primul meci. Or mai fi jucat ei poker sau altceva împreună, dar tenis nu”, a declarat Andrei Pavel, care a spus că experienţa de jucător l-a ajutat şi în noua carieră de antrenor. „Când jucam şi mă uitam la staff,  simţeam imediat dacă cineva e nervos şi mă enervam şi eu. Aşa că mi-am păstrat calmul şi am încercat doar să-i încurajez pe băieţi şi să le dau simplu, informaţiile de care aveau nevoie”, a mai spus Pavel.

Căpitanul nejucător al echipei, Andrei Pavel, a spus că, în proporţie de 85 la sută, mâine vor intra pentru România, aşa cum s-a stabilit, Victor Hănescu şi Victor Crivoi.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. ady – ne plac si seturile, dar ne cam ia valul 🙂 Ai observat, sper, ca in rest a fost scris corect. Asa-i cu automatismele astea :))
    Multumim de observatie, acum am corectat.

  2. (…) le-au cântat imnul naţional, la finalul SFERTULUI al treilea (…)
    (…) şi a jucat excelent mai ales în ultimele două SFERTURI.

    o fi trebuit azi sa se joace CSU – ENERGIA in sala transilvania, dar parca ce-au jucat baietii a fost tenis 😉 sunt putin rautacios :), oricum la sibiu ne plac mai mult sferturile decat seturile.

  3. BRAVO lor,BRAVO RO !!!
    e de admirat Marius Copil, dar si mai important e ca Tecau a jucat excelent !