Adrian Gaşpar a fost director interimar aproape un an, după ce foştii administratori demisionaseră.

Scandia are un nou director general, potrivit site-ului modernbuyer.ro. Robert Redeleanu are 34 de ani şi a preluat funcţia de la Adrian Gaşpar,(foto) care a fost interimar după ce foştii administratori demisionaseră. Potrivit modernbuyer.ro, Robert Redeleanu are 34 de ani si o vasta experienta in marketing. Ultima mare companie pentru care acesta a lucrat este Unilever, unde a ocupat, printre altele, pozitia de group brand manager, USCE – category manager, pentru Rusia si Ucraina.


Administratorii Scandia, Ioan Bozdog, director general, şi fiul său Sorin Bozdog, director general adjunct, au renunţat la funcţiile de conducere din cadrul companiei din cauza unor divergenţe în consiliul de administraţie.

Ioan Bozdog a fost director al societăţii Scandia timp de 42 de ani, în timp ce fiul său, Sorin Bozdog, i-a fost adjunct vreme de 12 ani.

Scandia s-a privatizat la 1 ianuarie 2002, iar după doi ani s-a divizat în Scandia România – care se ocupă cu producţia de conserve şi Scandia Cons – care a preluat producţia de mezeluri. Tot în 2004, SC Rom Tehno Invent SA, acţionarul principal de atunci al SC Scandia România, a semnat un contract de cesiune cu SC Elga Comerţ SRL. În urma contractului Rom Tehno Invent a cesionat un pachet de acţiuni reprezentând 75,69% din capitalul social al societăţii Scandia, Elga Comerţ dobândind controlul direct asupra SC Scandia România SA. Elga Comerţ SRL are ca obiect de activitate servicii de consultanţă şi furnizare de produse software. Ceilalţi acţionari la Scandia România sunt firma Spot Industrial, precum şi Sorin Bozdoc, care deţine 5%.

Cifră de afaceri de 50 de milione de euro în 2007
În 2007, Scandia România, unul dintre principalii producători de conserve din România, a ajuns la o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro, în creştere cu 9% faţă de 2006. Cea mai mare pondere a vânzărilor din 2007, adică peste 90%, o reprezintă conservele cu pateu de ficat, mărcile Bucegi şi Sibiu contând cel mai mult în creşterea vânzărilor pe acest segment.
Scandia România produce diverse sortimente de conserve: pateu (Poiana, Sibiu, Bucegi, Sadu), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi, Şuncă Augusta, Şuncă Paltiniş), crenvurşti (Cardinali) şi mâncăruri tradiţionale (ciorbă de burtă, sarmale, costiţă cu fasole, cârnaciori cu fasole, ciorbă de văcuţă, ciorbă de pui, ciorbă de fasole).

Scandia a fost şi partener oficial al programului Sibiu Capitală Culturală Europeană.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii