Anul trecut s-au găsit pe domeniul public 979 de vehicule abandonate, dublu faţă de 2007 când numărul autovehiculelor abandonate pe domeniul public a fost de 451

Vreţi să scăpaţi de maşinile vecinilor care zac pe domeniul public şi ocupă degeaba locuri de parcare. Acum e momentul. Primăria Sibiu a declarat război rablelor de pe domeniul Public. Toate maşinile abandonate vor fi ridicate dacă proprietarii nu le repun în circulaţie sau nu le ridică chiar ei.

invitaţie: pârâţi maşinile abandonate !


Numai în ianuarie, în urma sesizărilor scrise sau telefonice primite, inspectorii Primăriei au făcut verificări pe teren şi au constatat 115 maşini abandonate.  „Din cele 979 de somaţii trimise anul trecut pentru cazurile de abandon, 795 de maşini au fost ridicate de proprietar sau repuse în circulaţie. În prezent, mai avem în curs de execuţie un număr de 111 de maşini, iar restul de 73 au fost ridicate şi depozitate la Tursib. Precizez că o parte din cele 73 de maşini au fost deja valoricate, iar restul sunt în curs de valorificare” a explicat Carmen Câmpean din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Somaţie de 5 zile

Procedura de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public este simplă.  De la data primirii somaţiilor proprietarii au la dispozitie 5 zile pentru a-şi ridica maşina de pe domeniul public

Apoi se trece la depozitarea acestuia într-un spaţiu pus la dispozitie de Tursib SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local al municipiului Sibiu. „Conform legii, cheltuielile aferente acestor operaţiuni sunt suportate de proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului. În cazul în care acesta nu este identificat, cheltuielile sunt acoperite din sumele obţinute în urma valorificării vehiculului” a mai spus Carmen Câmpean.

Bătălie pe locurile de parcare

În mai mult de 80 la sută din cazuri municipalitatea identifică maşinile abandonate cu ajutorul cetăţenilor, care nemulţumiţi de faptul că parcările din dreptul blocurilor unde locuiesc sunt ocupate de maşini nefolosite de ani de zile şi că ei trebuie să parcheze maşinile personale în alte părţi, vin la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat şi depun reclamaţii. Sebastian Istrate locuieşte în cartierul Hipodrom şi l-am întîlnit la Primărie unde venisă ca să facă o reclamaţie. „Eu îmi las maşina la vreo 300 de metri distanţă de blocul unde stau cu familia pentru că în parcare nu prind loc şi mai sunt parcate şi vreo 3 maşini abandonate. Vreau să fie ridicate şi locurile să fie eliberate” a mărturisit acesta în timp ce completa un formular la sediul SADPP din Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Va recomand sa publicati si un numar de telefon al acestui serviciu public. care este foarte bine ascuns si lipsit total de o publicitate minima. Eu personal incerc de 10 minute sa gasesc un numar de telefon de-al lor pe aici (ma refer la internet).
    Va multumesc