Pompierii au muncit duminică mai bine de o oră pe strada Filamonicii, pentru a da jos zăpada de pe imobilul de la numărul zece, care ameninţa să atingă un fir electric sau să cadă toată în capul vreunui trecător. Circulaţia din zonă a fost dată peste cap.

La Pompieri a fost al patrulea şi ultimul telefon pe care Tudor Radu, unul dintre locatarii imobilului de pe Filarmonicii nr. 10, l-a dat duminică dimineaţă, după ce a obervat că zăpada adunată pe acoperiş pune în pericol firele de electricitate de peste casă şi siguranţa trecătorilor. Primii la care a apelat au fost cei dei la Electrica, dar i s-a spus ca nu e treaba lor să dea jos zăpada. Totuşi un echipaj de intervenţie s-a deplasat apoi la faţa locului. Următorul telefon a fost la Primărie, unde o voce care nu s-a recomandat i-a spus  sec: “Primăria nu dă jos zăpada de pe case, e obligaţia proprietarilor să facă acest lucru”. “Cum să ne suim noi oameni bătrâni pe acoperiş să dăm jos zăpada? Am sunat la Poliţia Comunitară şi ei m-au îndrumat să sun la Pompieri. Bine că au venit că cine ştie ce tragedie se mai putea întâmpla şi aici” a povestit Tudor Radu, sibianul care nu s-a lăsat până nu a văzut pericolul îndepărtat.

[nggallery id=45]

Blocaj din cauza sensurilor unice

Operaţiunea pompierilor a blocat timp de mai bine de o oră strada Filarmonicii, singura pe care se face accesul dinspre B-dul Coposu spre Magheru şi Piaţa Mare. Cum Şoferii nu vedeau că Filarmonicii este închisă decât când să intre pe stradă, se trezeau ca nu mai au pe unde să o ia şi in faţă şi în spate fiind sens interzis, pentru că ambele porţiuni de pe Maternităţii sunt cu sens unic spre Filarmonicii. Blocajul a fost gata, iar nervii şoferilor s-au vărsat pe pompierul care stătea lângă maşina pusă de-a latul pe Filarmonicii.

[kaltura-widget wid=”o63d1ch9yo” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu