Oraşul australian Sydney este unul dintre oraşele care marchează în fiecare an Ora Pământului. Fotografie din 2008 (sursa: wikipedia)

Oraşele înscrise în acţiunea Ora Pământului vor stinge iluminatul public timp de o oră pe anumite străzi şi vor opri iluminarea artificială asupra obiectivelor turistice, ca semn al respectului faţă de planetă şi ca protest împotriva încălzirii globale. Iluminatul electric este unul dintre factorii principali de poluare şi încălzire globală.


Nici anul trecut, Primăria Sibiu nu s-a implicat în organizarea Orei Pământului. În schimb, clubul de baschet CSU Sibiu a participat la acest gest. În 2008, tot în luna martie, imediat după meciul dintre CSU Atlassib Sibiu şi Elba Timişoara, în Sala Transilvania au fost stinse luminile. Publicul ştia despre ce este vorba şi niciunul dintre cei 2.000 de spectatori nu a părăsit sala. Pentru cinci minute, spectatorii şi jucătorii au stat în beznă, cântând non-stop imnuri de susţinere a echipei sibiene.


Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. primaria mai si planteaza copaci de-a lungul strazilor dar intotdeauna se gasesc sibieni care sa-i rupa (vezi strada Costache Negruzzi unde 2 copacei au ramas fara coroana).
    Daca se stinge lumina 1 ora se gasesc sibieni care sa vandalizeze ceva in oras
    Trebuie sa invatam sa fim civilizati si invatand asta vom proteja si mediul (fara sa mai blamam pe nimeni)

  2. mare ecologist Iohannis: refuza Earth Hour, taie padurile…. votati cu el si in 2012…. vai ce oameni……