Constantin Trihenea pare să fie totuşi viitorul prefect, deşi Guvernul l-a numit oficial pentru această funcţie pe fostul prefect Ion Ariton.

În urmă cu câteva minute, la finalul şedinţei de Consiliu Local, Trihenea, care este consilier PDL, şi-a luat „la revedere” de la colegii săi din Primărie. Democrat-liberalul le-a mulţumit pentru colaborare şi a anunţat că aceasta este ultima sa şedinţă în calitate de consilier, funcţie de care se retrage. Trihenea nu a precizat totuşi motivul retragerii şi nici ce va face în continuare. Niciunul dintre consilierii sibieni nu l-a aplaudat pe Trihenea la finalul şedinţei.

Se ştie că filiala locală a PDL l-a propus pe omul de afaceri pentru scaunul de prefect şi se pare numirea lui Ariton vine numai pe fondul hotărârii juridice existente în acest sens, după ce fostul prefect a dat Guvernul liberal în judecată.

Constantin Trihenea a candidat şi pentru postul de primar al Sibiului, cât şi pentru cel de deputat din partea PDL, însă a pierdut de fiecare dată competiţia. Trihenea, un prosper om de afaceri, este totuşi unul dintre principalii susţinători ai filialei locale a PDL.

Ariton: „Mâine la prânz voi fi din nou prefect”
Senatorul Ion Ariton a declarat pentru oradesibiu.ro că a avut o întâlnire cu actualul prefect Ilie Mitea, în care au stabilit de comun acord că vineri la prânz se va face predarea de ştafetă la conducerea prefecturii. „Vineri voi fi investit în funcţia de prefect deţinută până acum de domnul Mitea”, a declarat Ariton. Acesta a mai spus că va demisiona în câteva zile din funcţia de prefect şi că îi va lăsa locul lui Constantin Trihenea, nominalizat de PDL pentru această funcţie. „Poate îi facem un cadou şi de mărţişor îi voi preda dânsului ştafeta pentru că eu nu voi rămâne ca prefect la Sibiu în acest moment”, a mai spus Ariton.

Ultima oră

Comentariul meu