Potrivit Mediafax, prefectul Sibiului este de mâine Ion Ariton. Ilie Mitea spune că nu a fost informat oficial că a fost schimbat din funcţie dar are programată mâine o întâlnire cu senatorul PDL, Ion Ariton.

Guvernul s-a folosit ingenios de sentinţa obţinută de Ion Ariton în instanţă, care îl repunea pe acesta în funcţia de prefect, considerând că a fost schimbat de guvernul Tăriceanu, fără respectarea legii.

Practic hotărârea instanţei de la începutul lunii a fost acum pusă în aplicare iar Ion Ariton revine ca prefect al Sibiului, iar Ilie este numit, (pentru că nu poate fi demis), ionspector guvernamental, o funcţie pe care probabil nu o va accepta. La fel cum Ion Ariton va prefera să fie senator şi nu prefect.

Decizia Guvernului de a-l numi pe Ilie Mitea, în funcţia de inspector Guvernamental, nu a ajuns însă şi la acesta. Mitea a declarat în exclusivitate pentru oradesibiu.ro, că deocamdată nu ştie dacă va accepta numirea şi că va lua o decizie când va primi  hârtia oficială de la Guvern. “Nu ştiu ce o să fac. Aştept deocamdată să vină hârtia oficială de la Guvern, pentru că tot ce am aflat vine de pe agenţiile de presă. Când o să primesc înştiinţarea oficială o să anunţ ce decizie voi lua. Până atunci nu prea am ce să comentez” a spus Mitea. Acesta a mai declarat că joi dimineaţă va avea o întâlnire cu senatorul Ion Ariton, care acum e şi senator şi prefect dar are la dispoziţie 15 zile să se decidă ce îşi doreşte.  Jocul se va încheia cu numirea lui Constantin Trihenea, care aşteaptă deja de ceva vreme să fie prefect, la fel ca şi viitorii săi adjuncţi, Amalia Bălăşoiu şi Cornel Langa.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii