Dacă bugetul nu vă permite să cumpăraţi câte mărţişoare v-ar plăcea să dăruiţi, vă dăm o soluţie mai ieftină, dar originală.

Cristina şi Cristi Scărlătescu sunt o familie tânără, cu o experienţă bogată în arta confecţionării de mici cadouri. Ei ne-au arătat cum se pot realiza câteva mărţişoare simple, de mare efect.

Cristina are 27 de ani, iar Cristi 29. „Pentru noi, cea mai mare pasiune a constituit-o şi o constituie pictura pe sticlă. Facem multe icoane pe care le oferim cadou sau le vindem. Ideea confecţionării de mici cadouri este mai recentă”, ne-a spus Cristina.

Tânăra artistă spune că ideea confecţionării de mărţişoare i-a venit tocmai pentru că pe piaţa sibiană nu găsea ceea ce îşi dorea. „Într-o zi, m-am gândit cum ar fi mărţişorul ideal pentru mine. Şi pentru că nu l-am găsit pe tarabele comercianţilor, m-am gândit să îl confecţionez singură. De aici, totul s-a dezvoltat într-o mică afacere pentru noi”, povesteşte Cristina.

Muncă multă

Cei doi fac două tipuri de mărţişoare. Unele sunt pictate în culori complementare, iar celelalte cu foiţă de aur sau argint, pe material de stucatură. „Stucatura este un amestc de clei cu cretă de munte, un material foarte rezistent, care permite diverse imprimeuri. Aceste mărţişoare necesită multă muncă, dar am vrut ca ceea ce facem să fie de calitate, iar clienţii să fie mulţumiţi”, explică Cristi.

De la idee până la produsul finit însă, trec aproximativ două săptămâni. „Trebuie făcută pasta de stucatură, care ulterior se imprimă şi se lasă la uscat. Bineînţeles, se fac mai multe într-o serie. Ulterior le pictăm, din nou le lăsăm la uscat, iar în ultima etapă, le lăcuim. În principiu, cam două săptămâni durează până sunt gata de vânzare”, completează Cristina.

[nggallery id=36]

Dublă utilizare

Pe lângă faptul că repezintă un cadou original, care o va impresiona cu siguranţă pe cea care îl va primi, mărţişoarele confecţionate de cei doi au o dublă întrebuinţare. După 1 martie, acestea pot fi folosite ca medalion, culorile în care sunt pictate permiţând asortarea cu diferite tipuri de îmbrăcăminte.

Afacere profitabilă

Deşi le confectionează mai mult din pasiune, cei doi recunosc că mărţişoarele reprezintă şi o bună ocazie pentru rotunjirea veniturilor. „Noi le vindem cu 3 lei, iar din această sumă, jumătate reprezintă profitul. Vă daţi seama că, la câteva sute de mărţişoare, profitul este unul destul de bun. Anul trecut, de exemplu, am ieşit pe piaţă cu 300 de mărţişoare şi le-am vândut aproape pe toate”, spune Cristina.

Mărţişoarele confecţionate de cei doi soţi vor putea fi cumpărate de pe Corso, începând cu 26 februarie.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu