Ilie Mitea va prinde liniştit Mărţişorul  în funcţia de prefect, pentru că numirile la Prefecturi sunt momentan suspendate. Nominalizatul PDL-ului, Constantin Trihenea admite şi el că numirea lui va mai întârzia. Surse din PDL şi Prefectură susţin însă că Mitea are şanse mari să rămână în continuare prefect.


Schimbările la Prefectură se lasă aşteptate

Anunţata şi aşteptata schimbare a prefectului de Sibiu are mari şanse să ia o turnură neaşteptată. Confirmată ca sigură, de senatorul şi liderul PDL Sibiu, Ion Ariton, plecarea lui Ilie Mitea de pe funcţia de prefect se amână. Surse din Prefectură şi Partidului Democrat Liberal susţin că o eventuală schimbare a lui Ilie Mitea nu se va face decât cel mai devreme la mijlocul lunii viitoare.

Constantin Trihenea, cel care este nominalizat de PDL pentru funcţia de prefect, spune că nu ştie nici el când va fi numit şi a confirmat pentru oradesibiu.ro că lucrul acesta are puţine şanse să se întâmple luna aceasta. „Aştept şi eu în continuare să fiu numit. Am înţeles că este vorba de o procedură mai lungă şi trebuie rezolvate unele probleme şi se lucrează la acest aspect. E foarte posibil ca schimbarea actualilor prefecţi în toată ţara să aibă loc numai luna viitoare. În ceea ce priveşte nominalizarea mea, nu s-a schimbat nimic. Eu sunt candidatul nominalizat de actuala coaliţie PDL-PSD pentru funcţia de prefect, la Sibiu” a declarat Trihenea.

Rămâne Mitea prefect?

Surse din Prefectura Sibiu şi PDL  spun că Ilie Mitea ar putea să rămână în continuare la conducerea prefecturii. Dacă PDL-iştii admit că în cazul în care Mitea ar urma să-şi manifeste simpatia pentru PDL, ar putea rămâne în funcţie, surse din Prefectură susţin că PDL-ul aşteaptă congresul liberalilor după care prefecţii competenţi vor fi cel mai probabil menţinuţi în funcţii, dacă Tăriceanu nu va ieşi preşedinte al PNL.

Ariton: „Trihenea rămâne nominalizarea noastră”

Senatorul Ion Ariton a confirmat sâmbătă la prânz că schimbarea anunţată de el pentru 16 februarie nu va mai avea loc. Liderul PDL-ului la Sibiu a declarat pentru oradesibiu.ro că o dată reală pentru schimbarea prefectului este undeva pe la mijlocul lui martie. Ariton a spus că Trihenea rămâne bătut în cuie ca nominalizare. „Ştiu că Guvernul lucrează şi la acest aspect. Acum că o fi 28 februrie, că o fi undeva pe la mijlocul lui martie, nu vă pot spune în mod cert. Sigur este însă că schimbarea se va produce şi Constatin Trihenea este nominalizaea actualei coaliţii. Cât despre rămânea lui Ilie Mitea, nu cred că am ce să declar” a spus Ariton.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. ar fi culmea ….ne batem joc de alegerea oamenilor …ce sa caute hotul de mitea inca 4 ani prefect? !! :-W