Municipalitatea a început toaletizarea copacilor din oraş, care, după ce sunt curăţaţi de crengi sunt „pansaţi” cu o vopsea protectoare de culoare verde.


De câteva zile, copacii de pe mai multe artere din Sibiu au suferit adevărate operaţii estetice, sub bisturiul serviciului public de administrare a parcurilor şi a zonelor verzi din cadrul Primăriei sibiene.

După ce au fost curăţaţi de crengile uscate, cioturile au fost spoite cu o vopsea de culoare verde. Primăria spune că procesul de vopsire este absolut necesar şi că are un dublu scop, respectiv protejarea copacilor şi o mai bună estetizare. „Vopseaua se aplică pentru a proteja copacii împotriva depunerii de ouă ale diferitelor insecte şi ca să nu fie contaminaţi de diferite bacterii. Apoi, această vopsea este şi un fel de sigiliu pentru copaci. În următoarele săptămâni, va continua în tot oraşul această acţiune de toaletizare a copacilor, astfel încât la primăvară, totul să fie terminat”, a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Muncipiului Sibiu.

[nggallery id=32]

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. В очередной раз спасибо, хорошие что есть такие люди как вы, которые дают дейстивтельно полезные советы:)

  2. Imi pare rau sa o spun dar asta nu e toaletizare. Nu e normal sa tai absolut toata coroana unui arbore (asta s-a facut!), e de-a dreptul o tampenie. Pacat ca nu le toaltetizeaza si celor responsabili (Cineva de mai de Sus) mainile si picioarele ca sa vad cum este. Dar poate mai cade accidental cate o drujba si rezolva problema.