Apă Canal a dat drumul din nou la apă curentă în Broscărie şi a închis miercuri robinetele la un bloc de lângă viaductul din Gara Mică. Urmează zilele viitoare două asociaţii din Ştrand şi de pe strada Rahovei.


Efectele întreruperii alimentării cu apă curentă pentru locuitorii din Broscărie, care luni de dimineaţă s-au trezit fără apă la robinete, i-au mobilizat pe cei ce aveau restanţe la facturi. Miercuri dimineaţă, la SC Apă Canal, asociaţiile din Broscărie au făcut dovada plăţii a mai mult de 40% din facturile restante, urmând ca, pe viitor, să plătească şi restul de bani.

Locuitorii de pe străzile Oţelarilor, Gorăslău şi Mirăslău rămân în continuare fără apă în locuinţe. „Am ajuns la un acord prin care le reeşalonăm anumite facturi şi am deschis din nou robinetele în acele zone. În cazul asociaţiilor pe care le-am debranşat marţi, situaţia rămâne neschimbată. Nimeni de acolo nu a venit să ne facă dovada că au plătit măcar o parte din sumele restante”, a declarat Thomas Roth, purtător de cuvânt la SC Apă Canal SA Sibiu.


Robinet închis în Gara Mică

Apă Canal a închis miercuri dimineaţă şi alimentarea cu apă curentă pentru un bloc turn de lângă Viaductul din Gara Mică, asociaţia de acolo având o datorie de aproximativ 10.400 de lei. Zilele următoare, regia va mai închide robinetele la încă două asociaţii care au împreună datorii de aproximativ 10.000 de lei. „Este vorba de două asociaţii din Ştrand şi de pe strada Rahovei”, a mai spus Thomas Roth, purtător de cuvânt al Apă Canal Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu